Julemøte for Tine-produsenter


02.12.14 Fredag var det fullt forsamlingslokale på Solhaug i Andebu. Melkebønder fra hele Vestfold deltok på det årlige julemøtet. Det ble servert full julemiddag og det var god til til prat med kollegaer. Totalt 31 sølvskjeer ble utdelt som premiering for to år på rad med melk av ypperste klasse, elitemelk. Landbruksdirektør Olav Sandlund var gjest og kåserte over temaet “Melkebonden i Vestfold sett med Fylkesmannens øyne”.


Tine 281114 Sølvskje

 

Premiering av melkekvalitet 

All melk som leveres meieriet gjennomgår grundig kvalitetstesting. Foruten protein- og fettinnhold, tas det prøver av bakterier, lukt, smak, celletall, sporer og frysepunkt. Det er mye som må passes på for å ikke få en glipp på melkekvaliteteten. I år var det hele 31 melkeprodusenter som fikk sølvskje for å ha levert beste kvalitet av melk (elitemelk) sammenhengende i to år. Denne utdelingen foregår på julemøtet.

 

Tine 281114 Sandlund

Leder i Tines produsentlag i Vestfold, Knut Olav Omholt introduserer landbruksdirektør Olav Sandlund.

 

Vestfoldbonden ser muligheter 

Olav Sandlund var kveldens gjest og holdt en kåseri om hvordan han ser på melkebøndene i Vestfold. Det er mye bekymring i landbuket, men Sandlund mener Vestfoldbonden også ser muligheter og tør å satse. Han bemerket også at det var positivt å se så mange unge på arrangementet. Fylkesmannens landbruksavdeling ønsker god kontakt med bøndene i Vestfold, og satte pris på å møte melkeprodusentene på dette møtet.
Han avsluttet med en historie av Kjell Aukrust som vakte mye latter i salen.

 

Tine 281114 AU

Leder og nestleder i prudusentlaget, Kari Lise Breivik og Knut Olav Omholt. Rådgiver i Tine May-Gunn Horntvedt.

 

Tine har to kurs på Landbrukshelga 

Elin Røed fra Vestfold Bondelag informerte om Landbrukshelga 24.-25. januar på Skjærgården Hotell i Langesund. Tine i Vestfold har to ulike kurs der som May-Gunn Horntvedt informerte om:

  • LEAN i landbruket v/May Gunn Horntvedt

    Sunt bondevett satt i system. LEAN er et system og en tankegang som hjelper deg å finne flaskehalser, svinn og mangler i dine daglige rutiner som stjeler både tid og penger.
  • Livslinjeråd v/Petter Klette
    Livslinjeråd skal bevisstgjøre gårdbrukerfamilien om de ulike valga de står overfor gjennom livsløpet, og tilføre kompetanse som gir bedre beslutninger. Resultatet blir bedre totaløkonomi på bruket og mer fornøyde brukere.

På Landbrukshelga kan du komme alene, sammen med ektefelle/partner eller ta med hele familien. Det er mange andre organisasjoner som gjennomfører andre kurs samme helga. Hovedpoenget er at det er mange kurs, men felles åpning, pauser og middag på kvelden. Påmeldingsfrist 5. desember.

 

Last ned program for Landbrukshelga

 

Tine 281114 Prat 1

 

God servering 

Tradisjonen tro ble det servert ribbe med tilbehør, med Tines riskrem til dessert. Andebu Bygdekvinnelag stod for serveringen.

Tine 281114 Prat 4

Tine 281114 Prat 3

 

 

Tine 281114 Prat2

 

 

 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag