Jan Grønseth årets EMIL-prisvinnere


16.03.17. Vestfold Bondelag er i gang med sitt årsmøte på Gjennestad Gartnerskole i Stokke. Et av de første punktene på programmet er å utnevne EMIL-prisvinner. EMIL står for entusiasme, motivasjon, idéer og lagspill og årets verdige vinner er Jan Grønseth for sin evne til å formidle det gode bygdeliv på en lun og god måte som treffer folkesjela. Gratulerer!


Årets EMIL pris 2017 Jan Grønseth (2)

Han mottok prisen på årsmøtet i Vestfold Bondelag på Gjennestad gartnerskole torsdag. Det var leder i Vestfold Bondelag Thorleif Müller og org.sjef Elin Røed som overrakte prisen til Jan Grønseth.

 

Jan Grønseth har i gjennom hele sitt liv levd tett på naturen. Han driver sitt småbruk i Hof og jobber som skogsarbeider. I tillegg er han fotograf og driver firmaet Villmarksfoto. De siste årene har han jobbet utallige timer med å formidle sine opplevelser og inntrykk fra bygdeliv, naturbruk og naturforståelse til folk flest.

 

Gjennom bilder og tekst i bøkene «Frøya» og «Drømmelandet» har Grønseth på en lun og gjenkjennelig måte vist oss hvordan det er å vokse opp med sterke interesser for jakt, fiske og friluftsliv på et småbruk og i de dype skoger i Hof. Sist høst tok han det enda et skritt videre da han lanserte serien «Helt naturlig». Han slapp i gjennom nåløyet i NRK og serien ble vist i beste sendetid på
TV. Han har også utgitt en bok basert på denne serien.

 

Grønseth inviterer seerne tett innpå eget liv. Barnene Stein og Helene, samt elghundene på gården treffer vi i alle bøkene og i serien. 

 

“Helt naturlig” er en jordnær og levende fortelling om glade unger, mattradisjoner, hund og hest, jakt, fiske og friluftsliv som treffer folkesjela! NRKs målinger viste at nærmere en halv million seere, hvorav en stor del barnefamilier, fulgte hver episode. Under Landbrukshelga 2017 deltok han også under åpningen og det var ingen tvil om at Grønseth «traff» alle aldre med sine lune fortellinger, bilder og snutter fra serien.

 

EMIL står for entusiasme, motivasjon, idèer og lagspill.

 

Årets EMIL pris 2017 Jan Grønseth (4)

Vi i landbruket er avhengig av at noen evner å fortelle om det gode liv på bygdene. Når en vestfolding klarer dette og samtidig når ut til så mange mennesker med sine fortellinger er det bare på sin plass at vi i landbruket kan få hedre Jan Grønseth med årets EMIL -pris! skriver juryen, som er arbeidsutvalget i Vestfold Bondelag, i sin begrunnelse. Prisen får han fra Vestfold Bondelag, men det var et stolt lokallag, Hof Bondelag, som
foreslo Grønseth som kandidat til årets EMIL-pris.

 

Årets EMIL pris 2017 Jan Grønseth (1)

Jan Grønseth holdt takketale. Han var stolt over å få denne prisen og var samtidig klar på at det å lage en film som “Helt naturlig” er et skikkelig lagarbeid. Han trakk fram flere som hadde vært til stor hjelp under prosessen. 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag