Jakten på Årets unge bonde er i gang


Publisert: 21.04.2023

For fjortende gang skal Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet og McDonald’s finne unge bønder som stikker seg litt ekstra ut. Vinnerne stikker av med 20.000 i reisestipend, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi av 10.000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstenester. Fjorårets kåring var en gigantsuksess, med nesten 1000 nominasjoner i nominasjonsrunden og rekordmange stemmer i semifinalen. Til slutt falt juryen, med mat- og landbruksminister Sandra Borch i spissen, ned på Trine Pedersen og Ole Otto Grønning som vinnere av den gjeve prisen.

  • Det var utrolig artig å bli sett for den jobben vi gjør. Det krever mye å tørre å ta sjansen og satse, sier Ole Otto.

Nominasjonsperioden er nå i gang, og hvem som helst kan nominere enten seg selv eller noen de mener fortjener anerkjennelse. Den eller de nominerte må være en matprodusent på under 35 år.

  • Vi er helt på bunnen i Europa når det kommer til selvforsyningsgrad, og i en turbulent verden spiller den norske bonden en viktigere rolle i dagliglivet vårt enn noen gang før. Det fortjener de anerkjennelse for, og det er det som er så fint med denne prisen. Vi trenger at enda flere heier på den norske bonden og landbruket, sier styreleder i Felleskjøpet Agri, Anne Jødahl Skuterud.
  • Norge trenger nye hoder og hender i landbruket, og vi har sett de foregående 13 årene at kåringen av «Årets unge bonde» har vært svært populær. Det er like mye en plattform der unge bønder kan inspirere hverandre og bringe kunnskap ut til forbrukere som en pris, følger Nordisk Leder for bærekraftig landbruk og mat, Hilde Stenhaug opp.

Både Skuterud og Stenhaug sitter i juryen som ledes av landbruks- og matminister Sandra Borch. Med i juryen er også leder i Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen.

Etter at nominasjonsperioden er over, velges det ut en gruppe semifinalister. Disse stemmes på av folket, før vi står igjen med tre finalister. Blant disse velger juryen ut vinneren. Nytt av året er at selve utdelingen skjer på Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, Dyrsku’n, 8. september.

– Det er veldig gøy at prisen skal deles ut på Dyrsku’n! På denne måten får vi enda mer velfortjent oppmerksomhet til vinnerne, avslutter leder i Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen.

For mer informasjon om Årets Unge Bonde, trykk på denne linken.

Link til bilde: https://we.tl/t-0yLWQhHKjs

Foto kreditering: Marius Svendsen / JCP PRAD

For spørsmål eller andre henvendelser, vennligst ta kontakt med:

Markus Tangløkken (+47) 954 51 544 – markus.tanglokken@jcp.no eller besvar denne e-posten.

 

 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag