Hvem vinner kake for beste #komhit ramme?


Publisert: 05.09.2020

Årets sommerkampanje i regi av Norges Bondelag fikk navnet #komhit. Alle lokallag i hele landet fikk i oppdrag å snekre rammer, sette de på egnet plass og merke rammene med #komhit og «hilsen bonden», samt en plakat der det stod:

Hva ser du i bilderamma?
I sommer er ekstra mange på tur i eget land. Se deg godt om! Landskapet som er en stor del av ferieopplevelsen når man reiser i Norge, er formet av husdyra og bonden. Her produserer vi mat. Liker du det du ser? Ta et bilde av det du ser gjennom ramma, og fortell om det i sosiale medier med #komhit og #norgetrengerbonden

Målet var å koble det folk ser ut av bilvinduet med produksjon av mat og et vakkert landskap.

Rammene ble sett, fotografert og delt. Gjennom sommeren ble flere tusen bilder tagget med #komhit på instagram. Norges Bondelag kåret en vinner blant alle disse bildene. Det kan du se og lese om her.

Koordinatene til rammeplasseringene er også samlet i et eget Norgeskart. På den måten fikk folk mulighet til å dra på rammejakt. Totalt er 255 rammer lagt inn, og kartet har hatt godt over 20 000 visninger.

I Telemark ble det satt opp 23 rammer og i Vestfold ble det satt opp 22 rammer. Dvs over 17 % av rammene på landsbasis. Fylkeskontorene i Vestfold Bondelag og Telemark Bondelag ønsker å hedre våre respektive lokallag med en uhøytidelig konkurranse og kåre beste ramme fra hvert fylkeslag. Her er alle rammene samlet, første collage viser rammene i Telemark:

Andre collage viser rammene i Vestfold:

Vinneren i Telemark er en ramme som viser gårdsbruk omkranset av flotte kornåkrer. Selve ramma viser at her har det vært involvert dyktige fagfolk, både på snekring og maling. Ramma er plassert ved Heddal stavkirke, som er Norges største og et populært reisemål. Dette er en god plassering med tanke på besøk og atkomst.

Heder, ære og kake går til Heddal Bondelag! 😀

Vinneren i Vestfold er en ramme som også er godt utført og plassert et sted med vidsyn. Så langt øyet kan se (nesten) er det norsk matproduksjon. Ramma er strategisk plassert ved en vei der mange mennesker passerer. Lokallaget har i tillegg laget en dronevideo som de har delt på sin Facebookside. Det er bonuspoeng!

Seieren og kaka går til: Borre og Undrumsdal Bondelag! 😀

 

Vinnerne får servert kake på sitt årsmøte i oktober!

Fylkeskontorene og fylkesstyrene vil rette en stor takk til alle som har snekra og satt opp rammer i forbindelse med sommerkampanjen. Veldig godt jobba! Norsk landbruk og matproduksjon har blitt profilert på en flott måte gjennom denne kampanjen.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag