Hedrum Bondelag med vellykket Sommertreff i Gjoneevja.


19.07.14. Hedrum Bondelag i samarbeid med Holmfoss Lakselag samla drøyt 70 store og små tilhørere til sitt årlige sommertreff i Holmfoss. Asle Granerud, leder i Numedalslågen forvaltingslag, orienterte om dagens forvaltingen av laksestammen og om organisering av grunneierne langs den lakseførende delen av Lågen.  Sverre Holm, en av grunneierne i Holmfoss, fortalte tilhørerne om tidligere tiders laksefiske.

Sommertreffet hadde også egen kokk for anledningen. Therese Halvorsen fra Aurskog tilberedte og grilla fersk Lågalaks og delte ut smaksprøver.

 

 


Hedrum Bondelag i samarbeid med Holmfoss Lakselag samla drøyt 70 store og små tilhørere til sitt årlige sommertreff i Holmfoss. Nærmere bestemt i Gjoneevja, som ligger vest for selve fossen.

Asle Granerud, leder i Numedalslågen forvaltingslag, orienterte om dagens forvaltingen av laksestammen og om organisering av grunneierne langs den lakseførende delen av Lågen.  Granerud er også deleier i Fosserødteina. Et kulturhistorisk laksefiske med tradisjoner uavbrutt siden 1600-tallet. Han kunne fortelle at teina åpnes hver dag kl. 18 i fangstsesongen og inviterte publikum til å se på dette.

Sverre Holm, en av grunneierne i Holmfoss, sitter inne med store kunnskaper om Lågen og er en kulturformidler av rang. Han fortalte tilhørerne om tidligere tiders laksefiske. Mengden oppfiska laks i Lågen har variert til alle tider. Sverre Holm refererte blant annet til tidligere tiders arbeidsavtaler i Lågendalen, der gårdsarbeiderne sikra seg retten til å ikke måtte spise laks mer enn to dager i uka. Sånn er det ikke nå!

Sommertreffet hadde også egen kokk for anledningen. Therese Halvorsen fra Aurskog tilberedte og grilla fersk Lågalaks og delte ut smaksprøver. Og for den som bare har smakt oppdrettslaks, ble kveldens smak av ekte Lågalaks en aha opplevelse. Ingen tvil, villaks smaker mye bedre! Therese Halvorsen er en ivrig laksefisker og tilbringer det meste av fritida si i Holmfoss. »Bedre sted kan jeg ikke være om sommeren», sa hun.

Leder i Hedrum Bondelag, Torstein Lie og leder i Holmfoss Lakselag Nils Olav Gjone ledet arrangementet på en fin måte. Og håpet at arrangementet gjentas neste sommer.

 

 

Hedrum BL, sommertreff 2014. Lågen.

Sommerkveldens hovedaktører, fra venstre: Sverre Holm, Nils Olav Gjone, Torstein Lie, Therese Halvorsen og Asle Granerød

 

Hedrum BL, sommertreff 2014, alle

Gjoneevja er et idyllisk sted en midtsommerkveld.

 

Hedrum BL, sommertreff 2014, mat

Kveldens kokk, Therese Halvorsen tilberedte fersk Lågalaks til et smaksvillig publikum.

 

Hedrum BL, sommertreff 2014, i solveggen

Asle Granerud, Therese Halvorsen, Nils Olav Gjone, Torstein Lie og Sverre Holm i solveggen foran “den gule hytta”.

 

Hedrum BL, sommertreff 2014, servering

Therese Halvorsen griller Lågalaks på “Muurikkagrillen”.

 

Hedrum BL, sommertreff 2014, laks og jordbær

Mange ville smake laks og jordbær.

 

Takk til Olav Nordheim for tekst og flotte bilder!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag