Gjenvalg i Fon og Lardal


27.10.15 Forrige uke var det årsmøter i Fon Bondelag og Lardal Bondelag. Hele styret ble gjenvalgt i begge lokallaga. -Dette betyr vel at vi gjør noe riktig, når hele styret ønsker gjenvalg, sier Tor Anton Stensholt, leder i Lardal Bondelag. Dette laget har god aktivitet og ble kåret til “Årets Lokallag” i Vestfold i fjor. Fon er ei forholdsvis lita bygd, og det er imponerende at de har over 80 medlemmer i lokallaget og at det stille 20 stykker
på årsmøtet. Bildet er fra Fon.


Fon Bondelag  Årsmøte 2015  Salen  Redig

Årsmøtet i Fon er på Vonheim. Her er det kveldsmat og marsipankake.

Fon Bondelag. Årsmøte 2015. Salen 2

I Fon Bondelag er det faste innslag som Quiz og “hisorisk kvarter”.

 

Årsmøtet i Fon Bondelag 

Kari Lise Joarsdatter Breivik fra fylkesstyret orienterte om nytt fra Vestfold Bondelag og nasjonale saker. Det var god engasjement og mange spørsmål fra salen. Hele styret ble gjenvalgt og Hand Edvard Holtung fortsetter som leder. Med seg i styret har han Knut Jørgen Borge, Snorre Langeland, Gaute Holtung og Kristoffer Skau. Det eneste bytte i Fon er at de har valgt ny quiz-master, Kåre Holtung.

Lardal. Årsmøte 14. Styret.

Styret i Lardal Bondelag: Thomas Pettersen, leder Tor Anton Stensholt, Ellen Dieset, Marit Omholt og Arne Bergan. I tillegg er Kjersti Smukkestad med i styret.

 

Årsmøte i Lardal Bondelag 

Nesten 30 medlemmer møtte opp på årsmøtet som ble avholdt på Høyt og Lavt i Svarstad. De beklager at de glemte å ta bilder, men fjorårets bilde av styret kan brukes, for alle ønsker gjenvalg – og ble gjenvalgt. Hans Edvard Holtung orienterte fra fylket og sentralt. Ny vikar på landbrukskontoret, Marit Grimsrud, fikk presentert seg og kom med nyttig informasjon om RMP-søknader og kartløsninger. Det var god tid til mat og prat. “Huldresmak”
serverte flott lokalprodusert mat.

 

Fortalte om egen drift 

Et populært innslag på årsmøtet var to unge bønder som viste bilder og fortalte om egen drift på gården, Laila og Ole Henrik Berg. De driver økologisk eggproduksjon på 7500 høner. De kjøpte gården i 2008 og ønsket å bygge hønehus. Ole Henrik fortalt at det var tøft å være 23 år og prøve å låne 5 millioner. Løsningen ble både lån og investeringsstøtte
fra Innovasjon Norge. Ved hjelp av stor egeninnsats og dugnadshjelp klarte de å bygge opp en produksjon som nå fungerer godt. De leverer på det meste 55 000 egg i uka som blir levert til Nortura.

 

Lardal Unge bønder 230215 Laila og Ole Henrik Berg

Laila og Ole Henrik Berg (arkivfoto)

 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag