Fullt hus på Norsvins fagdag


17.06.15 Over 45 svineprodusenter fra Vestfold, Buskerud og Telemark var samlet på Gjennetsad til faglig påfyll forrige uke. Det var gode foredrag, som etter bildene å dømme inneholdt humoristiske innslag. I pausen var det grilling av saftig grillmat fra Nortura.


Norsvin 100615 Forsamlingen Gjennestad 2015 - 5

45 produsenter hadde møtte opp på fagdag

 

Norsvin 100615 Margareth Fosseng Gjennestad 2015

Margareth Fosseng, fagsjef gris FKA

 

Møteleder Kristian Hotvedt introduserte Margareth Fosseng, fagsjef gris på FKA. For å få et topp resultat fra avvenning til slakt, må samspillet mellom fôret, grisen, stellet og miljøet, samt strategien en følger, harmonere. Allerede fôringen av purka under drektighet vil ha noe å si for resultatene i slaktegrisavdelingen. Å bruke et smågrisfôr kan være en fin hjelp for å få den lille grisen i gang med å
tilpasse seg videre vekst. De 45 fremmøtte fikk mange gode råd å ta med seg hjem!

Norsvin 100615 Peer Ola Hofmo 4

Peer Ola Hofmo, overveterinær Norsvin

 

Overveterinær Peer Ola Hofmo ved Norsvin valgte å bruke fødselsdagen sin på fagdagen vår – og fikk naturligvis både kake og applaus allerede før han hadde begynt foredraget sitt. LA-MRSAs snirklete vei inn i hverdagen vår ble grundig redegjort for. Og hvordan bli kvitt den? Er utslakting eneste veien å gå? I disse dager legges den videre strategien fra Norsvin. For oss her hjemme, gjelder det å unngå å få det inn i
grisehuset. Men en trenger ikke å teste seg i tide og utide. Har du imidlertid vært i et grisehus i utlandet, bør du teste deg før du steller grisen hjemme.

Norsvin 100615 Grillpause 1

Tradisjonell grillpause med veteraner bak pølseklypene (Gunnar Oseberg og Jacob Rustan) og saftig grillmat fra Nortura, gjorde forsamlingen klar for dagens siste bolk som Harald Bøhnsdalen sto for.
Han delte sine erfaringer med VAK-gris i praksis, og ga oss en god og objektiv gjennomgang av denne metodens fordeler og ulemper.

Norsvin 100615 Harald Bøhnsdalen2

Harald Bøhnsdalen

 

Den siste tiden har prøvelsene stått i kø i området. For det første har vi fått et utbrudd av nysesjuke i Vestfold – en sjukdom vi trodde var utryddet for årevis siden. Deretter kom meldingen om at purkeringen Nøffen er slått konkurs.
Terje Nilsen fra Nortura hadde en liten orientering om disse tingene. Nortura gjør en stor innsats for å minimalisere konsekvensene for de som er rammet, slik at de kommer igjennom dette på
en best mulig måte. Angående nysesjuken; Sørg for gode smitte-rutiner, ikke slurv!

 

Takk til Tone Sæter for bilder og tekst

 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag