Flott sommertreff ved Gjoneelva


19.07.16. Onsdag arrangerte Hedrum Bondelag, i samarbeid med Holmfoss Lakselag, sommertreff i Gjoneevja ved Holmfoss. Regntunge skyer hang over Holmfoss fram til en time før oppstart på arrangementet, men likevel kom det ca 70 mennesker. Og jammen ble det laks!


Alle fikk et gratislodd til det kommende lakselotteriet, regnværet trakk unna,og det ble en flott kveld med sol og god varme.

 

Hedrum med sommertreff i Gjoneelva

De fikk høre leder i Hedrum Bondelag, Torstein Lie snakke om verdiskapning i landbruket i Larvik og betydningen av lokalt engasjement.

 

Fra v. lokallagsleder Torstein Lie, Thorleif Müller som er leder i Vestfold Bondelag og nappegarnfisker Nils Olav Gjone

Fra v. lokallagsleder Torstein Lie, Thorleif Müller som er leder i Vestfold Bondelag og nappegarnfisker Nils Olav Gjone.

 

Leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Muller, snakket om politiske utfordringer framover, med fokus på kommende Landbruksmelding til Stortinget, og betydningen av et effektivt tollvern for å holde oppe norsk produksjon av mat. Han berørte også de betydelige ringvirkningene som landbruket gir i arbeidsplasser i andre næringer.

 

Nils Olav Gjone orienterte om nappegarnfisket i Holmfoss. Denne fiskemåten er nå sterkt regulert, men det er åpning for et begrenset fiske for å bevare kulturen rundt nappegarnfisket. 

 

Nappegarnfiskerne i aksjon. I venstre båt Kunt Borger Holm og Olav Holm. I høyre båt Kjell Anders Gjone og Nils Olav Gjone.

Etter disse innslaga var det godsaker på grillen til alle, og etterpå dro nappegarnkara utpå og dro opp 5 flotte lakser mellom 5 og 14 kilo.

 

God stemning ved Laksehytta

3 av disse ble loddet ut etterpå, og i tillegg fikk 2 heldige hvert sitt fiskekort i Holmfoss. Et særdeles hyggelig treff i Gjoneevja!

 

Tusen takk til Tormod Næss for både tekst og bilder!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag