Engasjerte unge bønder i Sandefjord


13.01.18. -Det blir bare viktigere og viktigere at vi bønder holder sammen og at vi bygger en kultur for bry oss om hverandre! Hans Kristian Berge var en av innlederne da Felleskjøpet, de lokale bondelaga i Sandefjord og Vestfold Bygdeungdomslag i går inviterte til Ung Bonde samling på Gjennestad. 34 engasjerte ungdommer fikk høre en ærlig Berge fortelle om sine oppturer og utfordringer som bonde. 


Hans Hillestad ønsket velkommen

Hans Hillestad i Felleskjøpet var en av initiativtakerne til samlingen. Han ønsket velkommen og var svært glad for å se at så mange unge bønder hadde tatt turen til Gjennestad på torsdag kveld.

 

Rådgiver Amund Kind i Vestfold Bondelag var invitert for å fortelle hva Bondelaget jobber med og hvorfor unge bønder og landbruksinteressert ungdom i Vestfold bør være medlem i Bondelaget.

-En ting er gode medlemsfordeler. Det at norske bønder kan levere trygg kvalitetsmat, bidra til levende bygder og en norsk matindustri som gir 90 000 arbeidsplasser og skaper stor verdiskaping kommer ikke av seg selv. Det at du og 63000 andre velger å være medlem i Bondelaget er avgjørende for at vi kan stå på hver dag hele året for best mulig vilkår for bonden, for landbruket og for å synliggjøre landbrukets betydning
for resten av samfunnet! poengterte Kind.

 

Anton Ole Evju

Deretter fulgte Felleskjøpets nestor Anton Ole Evju opp med et solid og informativt innlegg om FK , samvirke som organisasjonsform, Unge Bonde og Mentorordning.

 

Hans Kristian Berge

Hans Hillestad hadde utfordra Hans Kristian Berge fra Tjølling til å fortelle om sine erfaringer og tanker som ung bonde. Dette ble kveldens høydepunkt med et fengende og inspirerende innlegg. Berge er en bonde som virkelig brenner for yrket sitt og framsnakker landbruket i alle sammenhenger. -Vi må tørre å være stolte av at vi kan tjene penger på å våre bonde i gode år og samtidig bygge en kultur hvor vi bryr oss om hverandre
når det er vanskelige år med dårlig inntjening, understreket en ærlig Berge. 

 

Spørsmål fra salen2

Innlegget var motiverende for de unge bøndene og Berge fikk flere spørsmål da han var ferdig. Han måtte blant annet innrømme at han var langt flinkere til å tenke ut nye ideer enn til å vurdere hvor gode ideene faktisk er. -Men det er jo sånt som gjør det ekstra morsomt å være bonde! innrømmet han.

 

Etterpå ble det servert suppe og praten gikk livlig mellom benkeradene.

 

Det ble avslutningsvis orientert om at både Felleskjøpet, Bondelagene og Bygdeungdomslaget kom til å lage flere samlinger for unge bønder og landbruksinteressert ungdom i Vestfold. Så det er bare å følge med å Grønt Fagsenter utover våren!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag