Eidem Løvaas og Stordalen fikk se de mindre jordene i Vestfold


06.03.17. Under debattmøte i januar ble stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas (H) utfordret av Hedrum Bondelag til å bli med på en tur i indre Vestfold for å se at det også finnes store områder i vårt fylke med små jorder og utfordrende arrondering. Fredag fikk både Løvaas og Morten Stordalen (FrP) seg en tur i indre Hedrum.


Torstein Lie ba med Kårstein Eidem Løvaas på tur

Det var under debattmøtet om jordbruksmeldinga tidligere i vinter at Torstein Lie, leder i Hedrum Bondelag, ba med seg stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas (H) på en rundtur i indre Vestfold.

 

Stordalen og Eidem Løvaas i fjøset hos Malerød

Som sagt så gjort! Fredag stilte både Morten Stordalen (FrP) og Kårstein Eidem Løvaas (H) opp. Anders Tyvand (KrF) skulle også være med men måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom.

 

I løpet av dagen ble det en kjøretur i minibuss inn til Torstein Lie, som er sauebonde og driver 40 jordlapper i østre Hedrum. Turen gikk videre gjennom Kvelde, innover Lyseboveien i retning Farris hvor de fikk se noen av de 60 små jordene Arne Martin Malerød (t.h på bildet over) driver. 

 

IMG_3839

Praten blir aldri bedre enn rundt kjøkkenbordet! F.v Torstein Lie, Kårstein Eidemm Løvaas, Morten Stordalen, Karl-Arnt Bårnes og Arne Martin Malerød. 

 

IMG_3840

Og det ble servert god og lokal mat… 

 

IMG_3841

…og kringle! 

 

Fra Bondelaget stilte Torstein Lie (leder i Hedrum Bondelag), Arne Martin Malerød (nestleder i Hedrum Bondelag) og Karl Arnt Bårnes (leder i Brunlanes Bondelag). -Tror vi kom innom det meste i løpet av de 4 timene vi var sammen, men vårt hovedfokus var å vise stortingsrepresentantene hvordan det er å drive landbruk i indre Vestfold og få en god prat om hvorfor det er behov for tilskudd til gras i sone 1, beitetilskuddet og et godt importvern, forteller Torstein
Lie.

 

IMG_3838

Praten gikk livlig rundt bordet! 

 

Og det var tydelig at stortingspolitikerne hadde det både hyggelig og at de fikk med seg at Vestfold ikke bare består av store, sammenhengende jorder rundt raet. På Kårstein Eidem Løvaas sin Facebook-side skriver Løvaas følgende etter en innledende kuriositet om oksekatalogen til GENO;

 

Porno for kuer! Katalogen som matcher okse med ku, også med egen nettside.

Men det var bare en morsom kuriositet på en spennende rundtur i distrikts-Vestfold i dag. Bondelaget inviterte på tur til gårdene i indre Vestfold.

 

Distrikts-Vestfold har litt andre utfordringer enn det bølgende åpne kystlandskapet, og det var imponerende å se Arne Martin Malerøds gård med moderne løsninger og optimisme og Torstein Lies flotte sauegård med “Inn på Tunet” og “hybel” i fjøset til bruk i lange lamme-perioder.

 

Takk for lærerik tur og god bakst fra “På Fjøla”! 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag