Dyrsku’n er i gang!


Publisert: 08.09.2023

Dyrsku’n er i gang. Og for ei helg dette skal bli!

Det er meldt strålende vær hele helga og stevneområdet er allerede fullt av bønder, bondevenner, lokalmatelskere, kremmere, organisasjoner og masse god mat og utstyr.

Møt landbruket

På Dyrsku’n samles landbruket og det er gode muligheter for både bønder og forbrukere å møte på både ministere og sentrale personer.

I Møt landbruket-teltet var førstemann ut ingen ringere enn vår nye landbruks- og matminister Geir Pollestad. Teltet var stappfullt av naturbrukselever fra hele sørøstlandsområdet. De fikk høre en minister som har skjønt at inntektene må opp for at flere unge skal velge å gå inn i næringa.

Et ungt par som har valgt å gå inn i næringa, og som til og med ble valgt til Årets Unge Bonde i fjor, er Trine Pedersen og Ole Otto Grønning. De hadde tatt turen fra gården sin i Stadsbygd i Trøndelag. De fikk først fortelle litt om egen drift og hvorfor de valgte å bli bønder, før de stilte opp til samtale med Geir Pollestad. Samtalen ble ledet av Anne Ekornholmen fra Nationen og her kom det mange gode spørsmål fra salen.

Litt lenger bort i gata har Bondelaget rigget sin stand. Her ser vi leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming i engasjert prat med noen ungdommer som lurer på hvorfor de skal være medlem i Bondelaget. Ikke hver dag man kan bli vervet og overbevist av sjefen sjøl!

Bondelaget har selvfølgelig også med seg et utvalg av sine populære t-skjorter og andre Bonde-effekter som det er mulig å få kjøpe på standen.

Last ned program og mer info på Dyrsku’n sine hjemmesider

Velkommen en tur opp i helga!

Mer om Dyrsku’n

Den mangfaldige messa med dei lange tradisjonane er staden for mange unike og fruktbare møte mellom tradisjon og nyskaping, gründerar og etablerte firma, og mellom by og land. I dessa møta skapast kunnskap og stoltheit om norske tradisjonar og norsk bygdekultur, så vel som nyskaping og gründerverksemd.

Dyrsku’n vart etablera av staten i 1866 som eit ledd i ein nasjonal strategi om å auke matforsyninga i Noreg, og Telemarkskua er sjølve symbolet på Dyrsku’n i Seljord.

Les mer på Dyrskun.no


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag