BU-prisen til Foldvik Familiepark


10.11.15. –Det er veldig moro å få en slik anerkjennelse. Å bli satt pris på denne måten, betyr veldig mye, sier Sigmund Foldvik. I går mottok han og kona Helene årets Bygdeutviklingspris i Vestfold for jobben de har gjort med å utvikle Foldvik Familiepark.


Helene og Sigmund Foldvik fikk BU prisen 2015 av Tore Øystein Strømsodd Innovasjon Norge

Årets BU-prisvinnere i Vestfold, Helene og Sigmund Foldvik som driver Foldvik Familiepark i Brunlanes og Tore Øystein Stømsodd fra Innovasjon Norge.

 

Innovasjon Norge i Buskerud og Vestfold delte i går ut Bygdeutviklingsprisen 2015 i Vestfold til Foldvik Familiepark for sin satsing innen grønt reiseliv. Vinneren har utviklet gården til å bli en av Vestfolds mest besøkte turistattraksjoner.

 

Prisen er på kr 50.000.

 

Kandidater til Bygdeutviklingsprisen vurderes etter økonomisk resultat, sysselsetting – særlig for kvinner og ungdom, utnytting av lokale ressurser, fortrinn og ringvirkninger i lokalsamfunnet og nyskaping/originalitet.

 

Det kreves at virksomheten skal ha lagt etableringsfasen bak seg og kommet i etablert drift.

 

I tillegg til kriteriene for Bygdeutviklingsprisen har juryen lagt vekt på følgende:

  • Kandidaten har klart å utvikle gården sin til Vestfolds mest besøkte turistattraksjon, med nesten 50.000 besøkende i 2015.
  • Kandidaten søker hele tiden å utvikle parken med nye attraksjoner hvert år- alt innenfor rammene av «gøy på landet» og gårdsverdier.
  • Gårdsbutikken selger grønnsaker, bær, blomster og urter hvor en stor andel dyrkes på gården. I tillegg bidrar selvplukk av jordbær til at parken øker de besøkendes bevissthet og kunnskap om norsk landbruk.
  • Kandidaten har stort fokus på kvalitet for å unngå ulykker, men også for at parken skal framstå som ren, godt vedlikeholdt og med nødvendige fasiliteter.
  • Familieparken bidrar til sysselsetting langt utover behovet på gården. Spesielt viktig er det for lokale ungdommer som tilbys jobb her i sommermånedene.

Juryen for årets utdeling har bestått av Elin Røed, styreformann i Innovasjon, Norge Buskerud og Vestfold, Tore Øystein Strømsodd, direktør for Innovasjon Norge, Buskerud og Vestfold, Otto Galleberg, avdelingsleder, landbruk hos Fylkesmannen i Buskerud og Olav Sandlund, landbruksdirektør i Vestfold.

 

Se reportasje i NRK Vestfold og hør intervju på radio

 

Helene og Sigmund Foldvik fikk BU prisen 2015 og fikk gratulasjoner fra Larvik kommune og Vestfold Bondelag

Prisen ble delt ut under Reiselivsdebatten i Tønsberg i går, hvor over hundre politikere, byråkrater, næringsliv og reiselivsaktørene deltok. Prisvinnerne fikk gratulasjoner fra flere, blant annet Larvik kommune og Vestfold Bondelag. På bildet over ser vi f.v. Rune Høiseth, ordfører i Larvik , prisvinnerne selv Helene og Sigmund Foldvik, Olav Norheim, varaordfører
i Larvik , Tore Øystein Strømsodd, direktør i Innovasjon Norge avd Buskerud og Vestfold og Amund Kind, Vestfold Bondelag.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag