Bondelaget advarer mot telefonselgere


Publisert: 04.09.2023

Sist uke kunne man lese i Bondebladet at Bondelaget har fått mange henvendelser fra bønder som har blitt lurt av telefonselgere, og advarer nå bønder mot å la seg presse til å svare raskt hvis man blir oppringt:

 

Hele saken kan leses i Bondebladet (for medlemmer og krever innlogging)

Maren Aasan, advokatfullmektig i Norges Bondelag, sier de har fått flere henvendelser fra medlemmer som føler seg svindlet av telefonselgere.

– Det er en del telefonselgere som går fram på en lite tillitvekkende måte, for å få blant annet bønder til å inngå avtaler. I det siste har det vært bytte av telefonabonnement. Et typisk eksempel vi har hørt flere ganger er at telefonselgeren ringer, snakker mye om Telenor og gir inntrykk av at de er knytta til dem. Personen som snakker med selgeren føler seg pressa til å inngå avtalen. De som ringer inn til oss opplyser at telefonselgeren er pågående, her er det bare å signere, trykke ja på epost eller svare ja på tekstmelding, sier Aasan.

I saken får du både tips om hva du bør gjøre og litt oppklaring i forskjellen på om du har kjøpt noe som privatperson eller selvstendig næringsdrivende.

– Man må være sikker på hvilke vilkår som gjelder, og ikke svare ja forhasta. Vil man være på den sikre siden kan man ha som regel å ikke inngå avtaler med telefonselgere i det hele tatt. Ikke svar ja på telefon, ring tilbake etter å ha lest nøye gjennom, er Aasans generelle råd.

Hele saken kan leses i Bondebladet (for medlemmer og krever innlogging)


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag