Blir dere vant til denne lukta?


30.04.18. Onsdag 25. april var Gausetangen barnehage på gårdsbesøk. Dette er en del av Bondelagets vårkampanje der vi vil vise barna hvor maten kommer fra, og la dem møte dyra og bonden, og bli kjent på gården. 20 barn, pluss voksne, tok bussturen opp fra Holmestrand sentrum, til Gaupås gård på Kleiverud.


Botne og Hillestad 2018 Barnehagebesøk (11)

Fra busstoppet kom gjengen pent på rekke og red, ikledd fine refleksvester. Jan-Egil og Heidi Sølvernes åpner gledelig gården sin for besøk. I det det blir ønsket velkommen kommer det første gullkornet: «Blir dere vant til denne lukta?» spør en gutt mens han holder seg for nesa. Alle er ikke vant til gårdslukt, men etter noen timer på gården turte de alle sammen å puste inn den friske gårdlukta med eim av vår.

 

Botne og Hillestad 2018 Barnehagebesøk (5)

Været viste seg på sitt beste, så før vi kunne besøke dyra ble det lagt vekk jakker og sekker.

 

Botne og Hillestad 2018 Barnehagebesøk (7)

Barna er ikke vonde å be når vi åpner døra inn til kalvene. Inn løper hele gjengen, selv om noen synes det lukter rart og andre er litt redde.

 

Botne og Hillestad 2018 Barnehagebesøk (12)

Kalvene får masse kos, og barna får gitt de litt eldre kalvene kraftfôr.

 

Botne og Hillestad 2018 Barnehagebesøk (1)

Videre gikk turen inn til kuene, som var litt skumlere enn kalvene. Barna ble fort varme i trøya, og det var gøy å få kosa ordentlig med de store dyra.

 

Botne og Hillestad 2018 Barnehagebesøk (2)

Hesten Helle er stor kjendis i Holmestrand. Flere av barna viste allerede hvem Helle var, og mange er ofte forbi og hilser på. Helle trengte nye sko, og hovslager Terje Skau var på plass. Hesten stod helt stille mens Skau forklarte og viste til barn og voksne hvordan hesten får nye sko.

 

Botne og Hillestad 2018 Barnehagebesøk (4)

Etterpå ble det stekt store mengder lapper på takke. Både barn og voksne syntes det smakte veldig godt, og alle spiste seg litt for mette.

 

Botne og Hillestad 2018 Barnehagebesøk (9)

Barna syntes det var stor stas når Heidi tegnet forbokstaven deres i syltetøy på hver eneste svele. Noen heldige fikk også en fin blomst på svela.

 

Takk til Gausetangen barnehage for hyggelig besøk, og til Jan-Egil og Heidi som er så gjestfrie, skriver Botne og Hillestad Bondelag!

 

Botne og Hillestad 2018 Barnehagebesøk (10)

Takk til Botne og Hillestad Bondelag sier vi, for både flotte bilder, tekst og et vel gjennomført arrangement!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag