Bartnes fikk se grønn verdiskaping i Vestfold


24.10.15. -Dere sjak virkelig være stolte av den verdiskapinga dere får til i grøntnæringa! En imponert bondelagsleder, Lars Petter Bartnes fikk onsdag et innblikk i verdikjeden fra Vestfolds gode grønnsaksjord, via Findus og til produktene ligger serveringsklare på bordet.


Onsdag var Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, på Vestfoldbesøk. Etter å ha startet dagen med jordvern, smakebit av en ny rapport fra AgriAnalyse og tydelig standpunkt for jernbane og utvikling rundt Skoppum Vest bar turen videre til bedriftsbesøk hos Findus. Her fikk han møte både Kristin Saga, regiondirektør i NHO, Ann-Kristin Kvaløsund
fra NNN, Torbjørn Landsrød, råvaresjef i Findus Norge og andre fra Vestfoldlandbruket. 

 

Bartnes Saga Müller og Røed får info fra Landsrød

På Findus ble vi møtt av Torbjørn Landsrød, råvaresjef i Findus Norge (t.v på bildet over). Han tok oss med på en omvisning og orienterte om drifta. -Ertene skal være ferdig frosset maks 3 timer etter at de er tresket! kunne Landsrød fortelle, noe som innebærer at ertene kan produseres maks 1,5 time unna fabrikken.

 

Bartnes og Müller får info om pommes frites av Landsrød

Lars Petter Bartnes fikk seg en prøvesmak da mengder av pommes frites rullet forbi. Findus er trolig den eneste bedriften i verden som har levering til både McDonalds og Burger King, kunne Landsrød fortelle. Det var spennende å høre om kvalitetskravene som stilles til råvarer og produksjonslinje før en kan gafle i seg et raskt måltid med hamburger og pommes frites!

 

NHO Vestfold Kristin Saga om landbruket som viktig verdiskaper i Vestfolds næringsliv

NHO og LO var med å utarbeide AgriAnalyse-rapporten “Fra jord til bord – om landbruk og matindustri i Vestfold” i fjor. Direktør i NHO Vestfold, Kristin Saga, var tydelig på at vestfoldlandbruket er en viktig verdiskaper i Vestfolds næringsliv i dag og at landbruket ikke minst vil være viktig i det grønne skiftet som nå vil komme i næringslivet.

 

Engasjert Bartnes hos Findus

Det var en imponert og engasjert Lars Petter Bartnes som understreket at Vestfoldlandbruket skal være stolte av den verdiskapingen vi bidrar med inn i Vestfoldsamfunnet og norsk landbruk. -Det grønne skiftet handler ikke nødvendigvis ikke om å finne opp nytt krutt, men å forstå hvor viktig grønn verdiskaping er, sa Bartnes. Han var også tydelig på at bedrifter som Findus og grønnsaksbøndene er gjensidig avhengig av å ligge nærme
hverandre. -Det er ikke uten grunn at vi tidligere i dag har snakket om viktigheten av matjorda i Vestfold når vi vet at et dekar med industrigulrot gir 34 ganger så mye energi på tallerken som 1 dekar med gras. Derfor er Vestfoldlandbruket viktig for norsk sjølforsyning! sa en tydelig Bartnes.

 

Også Vestviken 24 var med på besøket hos Findus

 

Bartnes i et lite dialogmøte med noen representanter fra grøntnæringa hos Bernt Freberg

Etter besøket hos Findus fikk også Bartnes tid til en kjapp tur innom en av de store grønnsaksprodusentene som leverer til Findus, Bernt Freberg, ute på Nøtterøy hvor det var satt av tid til å snakke om hva som er viktig for grøntnæringa i Vestfold.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag