Bålbrenning for norsk landbruk


27.01.17. Å tenne bål er et gammelt varsel om fare. Tirsdag 31. januar kl. 15 tenner lokallagene i Vestfold Bondelag varselbål på utvalgte sted. På samme tid tenner bønder over hele landet bål som et varsel om at Regjeringas jordbruksmelding fører matproduksjonen i feil retning.


– Ved å tenne bål i hele landet vil vi protestere mot en jordbruksmelding som gir økt liberalisering og svekker norsk landbruks- og matpolitikk. Det er ingen selvfølge at vi har et jordbruk fra nord til sør i dette landet, og et mangfold av gårder. Det er dette vi brenner for og vil ha mer av. Det vet vi at også det norske folk vil.  Derfor brenner vi bål til tirsdag, sier Thorleif Müller, fylkesleder i Vestfold Bondelag.

Thorleif Müller oppfordrer til å tenne bål for landbruket

Med den nye jordbruksmeldinga angriper Regjeringen landbruket fra alle kanter og er på kollisjonskur med bøndene, Stortingets flertall og forbrukerne. – Landbruket i Vestfold og resten av landet er ei næring med store muligheter. Vi vil forsterke og forbedre landbruks- og matpolitikken for å ta ut potensialet i næringa og bidra til grønn verdiskaping i hele landet. Dette potensialet tar ikke meldinga tak i! understreker Thorleif Müller. 

Media inviteres til å være med fra kl 15 og bålbrenningen er åpen for alle. Det vil bli gitt nærmere beskjed om hvor bålene blir tent. Representanter fra de lokale bondelagene vil være tilstede, og også en del ordførere og sentrale personer har sagt at de stiller.

 

Vestfold Bondelag viser for øvrig til tidligere nettsak om reaksjoner på jordbruksmeldinga


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag