Årsmøte i Norsvin Vestfold


16.02.16 Forrige uke avholdt Norsvin Vestfold sitt årsmøte. Hele 36 personer møtte opp på Skjeestua i Stokke. Det trakk nok mange at leder i Norsvin, Geir Heggheim, deltok med foredrag. Han måtte også svare på spørsmål fra medlemmene.  Hans Harald Kirkevold ble gjenvalgt som leder her i Vestfold.


Norsvin 080217 Geir Heggheim foredrag

Årsmøteforedrag ved Geir Heggheim 

Hovedemner var Topig Norsvin, markedssituasjonen og Norsvins innspill til jordbruksoppgjøret.

Den første delen handlet om valg som var tatt med tanke på fremtiden; – hvordan utvikle og drive avl i lille Norge? Svar; En må tenke stort. Og siden “everything is greater over there”, tok en turen til USA. I USA har et småbruk opp mot 5000 purker, og et middels bruk 20 000. Ikke akkurat “smålåtent” å komme der og si; “Hei, vi er fra Norge, og vi har mye bedre purker enn dere!”. Skjær i sjøen i form av økonomisk krise – og av helsemessig
karaktèr – har det vært, men også tider der USA-selskapet har dratt mesteparten av finansene. Allikevel var det fra Europa at frierføtter skulle komme tassende – nemlig fra det Nederlandske selskapet Topigs. Her har en funnet tonen, og fremtiden både avlsmessing og finansielt sett ser lys ut.


Fullt så lys ser vel ikke markedssituasjonen ut. Det er fortsatt overskudd, også i prognosen for 2017. Men vi har da unngått import av ribbe.

 

Så hva med jordbruksoppgjøret? Her skal vi tenke “nytt og høyt”, Geir fikk mange gode innspill han kunne ta med seg. Han rakk også å si et par ord om den nye seminstasjonen, og gledelig nok ser den ut til å stå ferdig før sommerferien.
Norsvin 080217 Styret 2017

Nytt styre, fra venstre: Audun Flåtten (1. vara), Lars Kristian Rustan, Hans Harald Kirkevold (leder), Siren Apeness, Una Edland og Solfrid Revfem.

 

Pause med mat og prat 

Mat skal en ha, og her hadde gode krefter slått seg sammen og disket opp fyldige snitter, brus og kake så ingen skulle gå slunken fra. Nortura, Norgesfôr og Felleskjøpet skal ha takk!

Under ser dere at de fremmøtte hygget seg.

Norsvin 080217 Matpause 3

 

Norsvin 080217 Matpause 1

Norsvin 080217 Matpause 2

Norsvin 080217 Matpause 4

 

Takk til sekretær Tone Sæter for tekst og bilder


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag