Åpen Gård – Sandefjord


26.08.15. På tross av skikkelig strandvær var det nærmere 1200 som tok turen innom Åpen Gård hos melkebonden Per Olav Hunskaar i Sandefjord på søndag. Noen hoppet i høyet, mens andre plasserte seg i skyggen med med kaffekopp og vaffel. Det var mulig å hilse på mange dyr, gå natursti og til og med “jakte på kjærligheten”! 


Thordis Hunskaar og Birgitte Ringdahl Brekke ønsket velkommen

Sandar Bondelag er drevne Åpen Gård arrangører. Her deler Birgitte Ringdal Brekke ut brosjyre, med info om gården og kart over området. Tordis Hunskaar (hvit t-skjorte), mor til bonden Per Olav Hunskaar, ønsker også velkommen til gards!

 

Per Olav Hunskaar viser ungguttene hvordan traktoren fungerer

Vertsbonde Per Olav Hunskaar selv var aktivt med i miljøet og viste fram både gård og utstyr. Her er det noen heldige gutter som for litt instruksjon i hvordan traktoren fungerer.

 

Hopping i halmen er alltid gøy

Hopping i høyet eller halmen er alltid populært!

 

Dyr fasinerer også de minste

Flere småbarnsfamilier hadde tatt turen til Hunskaar. De skal tidlig krøkes de som gode bønder skal bli, og selv de minste barna syntes det var veldig stas å få hilse på denne flotte væren!

 

Oksen Mattis på 1300 kilo var spennende for mange

Tyren Mattis veide godt over et tonn. Han var rolig og snill som et lam, men det var nok mange som var glad for at det var et solid gjerde mellom Mattis og dem!

 

Grilling og sveler

Sandar Bondelag hadde skaffet mye god grillmat fra Nortura, mens bygdekvinnene stekte sveler og vafler. Det var fortsatt uklart mot slutten av dagen om rekorden på 150 liter svelerøre ville bestå et år til… Skogeierlaget sto for natursti og alle som gjennomførte fikk utdelt to små granplanter, med god informasjon om alt ei gran kan brukes til. Mon tro om noen klarer å få fram sitt eget juletre i løpet av de neste 6-7 årene?

 

Huska i tuntreet ble også mye brukt

Midt på tunet, i tuntreet var det mulig å få seg en luftig sving på slenghuska, mens en så utover de fine Goli-jordene!

 

Årets vert Per Olav Hunsgaard jakter på kjærligheten

Også i omtalen i Sandefjord Blad i forkant av arrangementet ble det gjort et nummer av at Per Olav Hunskaar er singel og “på jakt etter kjærligheten”. Noen av de andre i arrangementskomitéen hadde derfor sørget for å lage en godt synlig kontaktannonse i god “Jakten på kjærligheten”-ånd som møtte alle de 1200 som stakk innom denne flotte søndagen!

 

Arrangørene var fornøyde

Sandar Bondelag, her med Per Olav Hunskaar og lokallagsleder Andreas Botne i midten, var godt fornøyde med årets Åpen Gård og kunne meddele at alt hadde gått etter planen.

 

Melkekyrene til Per Olav beitet som vanlig på nedsiden av gården Foto: Karoline Seim Kind

Hvem vet? Kanskje kuene på Hunskaar melket noen liter ekstra denne ettermiddagen etter mange klapp og godord fra alle de som satte av noen timer denne søndagen til å se nærmere på hvordan en flott gård drives i 2015.

 

Takk til arrangører og Per Olav Hunskaar for en fin Åpen Gård og bildebidrag fra både Karine Huseby og Karoline Seim Kind!

 

Les også “En smak av bondeliv”, SBs reportasje fra Åpen Gård


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag