Agronomstudiet består!


Publisert: 10.12.2020

På Nome videregående skole, avdeling Søve har det blitt utdannnet agronomer i 127 år. Studiet stod i fare, men er nå reddet ved at et bredt flertall på fylkestinget går inn for å opprettholde agronomlinja.

Tidligere i høst gikk signalene på at agronomutdanningen vg3 på Søve skulle bli et offer for innsparingene på de videregående skolene i det nye storfylket. Siste utdanningsåret hadde da blitt flyttet til Melsom.

Den rød-grønne koalisjonen i fylket gjør som opposisjonen og legger inn 1,5 millioner kroner i 2021-budsjettet for å redde VG3 landbruk (agronom) ved Søve. Dermed blir det yrkesrettede bondefaget søkbart både ved Melsom i Vestfold og i Telemark.

-Det er en del av en større pakke, der posisjonen i fylkestinget foreslår å beholde vg3 landbruk Vi har lyttet og forstått hvor viktig dette er. Vi har fått mange tilbakemeldinger på dette, blant annet fra organisasjonene i landbruket og elevene ved skolen. Vi er opptatt av landbruk, distrikt og det grønne skiftet. Det har blitt sagt at det har blitt utdannet agronomer på Søve i 127 år, og det skal vi fortsette med poengterer vikarierende hovedutvalgsleder Elisabeth Holien (Ap) i utvalget for utdanning og kompetanse. (sitat fra Telemarksavisa).

Les mer om utdanningstilbudet på Nome vgs avd Søve her.

Bor du i Vestfold har Melsom vgs dette tilbudet.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag