NLR: Forenkla fornying av eng, utbedring av isbrann skader

Publisert: 06.04.2020

Nettmøte: Forenkla fornying av eng, utbedring av isbrannskade

NLR Østafjells, Øst, Viken og Innlandet inviterer til nettmøte om forenkla fornying av eng, direktesåing og utbedring av isbrannskader.

Velkommen til nettmøte:

En svært ustabil vinter har gitt mye til dels mye og tykk is på jordene tidlig i vinter. Mange bekymrer seg for resultatene av det og hva som der må gjøres. Atter andre ønsker seg en mer avlingsrik eng, men kvier seg for å ta opp igjen gammelenga. Det kan være mange grunner til det: grunn jord, grunne grøfter, steinrik jord, små skifter, vanskelig arrondering, bratt terreng eller at man rett og slett bare ønsker en mindre arbeidsom og rimeligere fornying.

Hva skal til for å lykkes? Når er det aktuelt, hvordan gjør man det med i.f.t. brakking, valg av jordarbeidingsutstyr, evt direktesåing, såutstyr, såtidspunkt, valg av såfrø og såmengde.

Dette er tema for våronnmøter i april. Vi har fått med oss den erfarne grovfôrrådgiveren og tidligere maskinkoordinator Sverre Heggset fra Landbruk Nordvest til å gi oss de beste råd rundt dette.

Vi legger opp til tre bolker på ca. 20 min med mulighet for spørsmål, med 10 min pause mellom.

Det vil blir mulighet til å stille spørsmål over chat underveis.

 

Påmelding her

Påmeldingsfrist 15/4, kl. 12.00

Det er ikke sikkert du får bekreftelse på e-post med en gang, men du er påmeldt når du fyller inn data og trykker send. Du vil etter hvert få en invitasjon med lenke til nettmøte torsdag, med god beskrivelse på hvordan du kobler deg opp. Koble deg opp i god tid før møtestart (30-15 min før) så kan du få hjelp av oss hvis du ikke får det til.

Har du ikke meldt deg på, men finner ut i siste liten at du vil være med send en sms til en av rådgiverne som arrangerer så sender vi deg invitasjon.

 

Arrangører:

NLR Østafjells: Aslak Botten 90 65 26 29, Mari Landsverk 95 96 94 82, Juni S. Karlsen 95 85 17 55

NLR Øst: Maren Holte 98 64 57 34

NLR Viken: Julie Wiik 97 53 70 82

NLR Innlandet: Oddbjørn Kval-Engstad 99 54 65 03