Filmvisning “Carbon Farming” 15 juni kl 20 – påmelding!

Publisert: 10.06.2021

Vi inviterer til premiere på filmen «Carbon Farming» om karbonlandbruk og forretningsmodeller i Nordsjøregionen. Se oppslag og trailer her.

Filmen viser initiativer i Nordsjøregionen der bønder tar i bruk teknikker for å binde mer karbon i jorda, og får betalt ved ulike forretningsmodeller (se figur). Mer organisk materiale jorda virker ofte positivt på jordhelse. Jord som fungerer, er bedre rustet mot klimaendringene. Forbrukere, selskaper og myndigheter investerer i bøndene, for å kompensere for egne utslipp av drivhusgasser. Nye samarbeidsmåter kan bidra til å øke verdsetting av lokal matproduksjon, og øke kunnskap, forståelse og bevissthet i samfunnet. Folk ser verdien av lokal matforsyning og setter pris på rikere kulturlandskap. Selskaper som før kompenserte for egne utslipp i utlandet, har nå mulighet til å gjøre dette lokalt.

Filmen vises kl. 20.00. Etterpå blir det «Meet &Greet» med filmdeltagere og produsent. Da er det mulig for publikum å stille spørsmål. Filmen er på engelsk med norske undertitler. Debatten er på engelsk, og varer til kl. 21.00.

MELD DEG PÅ HER

Du vil får tilsendt lenke til filmvisningen på e-post.

Les om Karbonlandbruk og “Carbon Farming” prosjektet her: Carbon Farming, Interreg VB North Sea Region Programme