Renate Ottersen sine kuer har høyest avdrott i Vestfold


22.04.16. Onsdag fikk Renate Ottersen overrekt diplom fra Felleskjøpet som bevis på at hennes kuer melker mest i Vestfold. -Jeg er sikker på at mye kjærlighet, at kuene alltid har tilgang på godt fôr og at de kan melkes når de vil i melkerobot er nøkkelen for å få kuene til å yte så godt, forteller Ottersen.

Hør intervju med Renate Ottersen på NRK Vestfold 

 


Overrekkelsen av diplom

Renate Ottersen på Tjøme har en besetning på 41 årskyr, melkerobott og en avdrått på 10.555 kg EKM pr årsku! Dette gode resultatet medfører at hun har en 38.plass i Norge på GENOs høythengende avdrottsliste 2016 over besetninger med mer enn 40 årskuer.

 

– Vi er stolte av å ha Renate som kunde hos oss, sa Jon Grønsberg, salgssjef FORMEL Drøv i Felleskjøpet Norge, da Felleskjøpet på onsdag inviterte pressen for å gjøre litt ære på Renate Ottersen. – Renate er med dette resultatet den beste melkebonden i Vestfold, uavhengig av besetningsstørrelse!

 

På bildet over ser vi Grønsberg overrekke diplomet til Ottersen.  Med på overrekkelsen var også Torgeir Jorde, fagkonsulent og rådgiver for Renate i Felleskjøpet og Per-Asbjørn Andvik, salgssjef FORMEL Drøv Region 1-4 i Felleskjøpet.

 

Renate intervjues av NRK

NRKs reporter lurte naturlig nok på hva som gjør at Renates kuer melker over 2000 liter over gjennomsnittet i Norge. -Masse kjærlighet! svarte Renate Ottersen umiddelbart. Hun trakk også fram god tilgang på fôr, ikke minst godt grovfôr, samt det at hun har gått over til melkerobot slik at kuene kan melkes når de ønsker det som viktige faktorer for så god avdrott.

 

Intervjuet med NRK direkte inne i fra fjøset kan du høre her

 

Ottersen henter grovfôret sitt fra 44 ulike skifter på Nøtterøy og Tjøme og bidrar derfor til å holde dette viktige og verdifulle kulturlandskapet åpent. Godt grôvfor er veldig viktig, understreket Ottersen. I tillegg supplerer hun med FORMEL Energi Premium 80 kraftfôr.

 

Felleskjøpet og Renate

F.v Per-Asbjørn Andvik, Jon Grønsberg, Renate Ottersen og Torgeir Jorde.

 

Feiring med ostekake på stabburstrappa

Etterpå ble det velfortjent feiring med servering av ostekake på stabburstrappa! Far Ørnulf Ottersen og hunden Mira ble også med på feiringen.

 

Gratulerer!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag