Folksomt på kretsmøte i Felleskjøpet


19.02.15. 65 medlemmer av Felleskjøpet i Sandefjord, Lardal og Larvik deltok på kretsmøtet sist tirsdag. Halvor Skaara fra Tjølling ble gjenvalgt og er sammen med Ole Harald Monsen fra Hedrum kretsens to årsmøteutsendinger til Felleskjøpet Agri. Vara utsendinger er Solfrid Revfem, Sandefjord og Marikken Røsholt fra Lardal.


001 Det gamle hønsehuset på Furustad er pussa opp til selskapslokaler. Felleskjøpets medlemmer i søndre Vestfold følger her godt med på orienteringa fra styremedlem Harald Lein.

Det gamle hønsehuset på Furustad er pussa opp til selskapslokaler. Felleskjøpets medlemmer i søndre Vestfold følger her godt med på orienteringa fra styremedlem i Felleskjøpet Agri, Harald Lein som gjennomgikk årsmelding og de mange aktiviteter Felleskjøpet bedriver. Dessuten orienterte han om hvordan Felleskjøpet kan synliggjøre verdiskaping i norsk landbruk og bidra til å synliggjøre bondens økonomi. Harald Lein
er kornbonde fra Skogn i Nord-Trøndelag. I tillegg er han direktør i Norsk senter for bygdeforskning.

 

Rekruttering til landbruket er viktig. Marikken Røsholt fra Styrvold fortalte på møtet om hvorfor hun fikk lyst til å bli bonde. Det er viktig å kunne slippe til tidlig nok, ellers forsvinner interessen, sa hun.

 

Helt til slutt fikk kretsmøtets deltakere en førpremiere på den nye reklamefilmen Felleskjøpet lanserer litt seinere i vår. Den følger blant annet Vålerengaklanens møte med bønda på Hadeland.

 

Kretsmøtet ble avvikla i hønsehuset til Erik Moholdt Mathisen på Furustad i Sandefjord. Mathisen har pussa opp det gamle hønsehuset til selskapslokaler. Der har han også et utmerket kjøkken. Kretsmøtet var «tilfeldigvis» lagt til feitetirsdag. Da passa det bra at Erter, kjøtt & flesk stod på menyen. I tillegg til kortreist og velsmakende karamellpudding har felleskjøpets medlemmer nå noe å gå på i fastetida.

 

 

006 Fra venstre kveldens møteleder og årsmøteutsending Halvor Skaara sammen med styremedlem Harald Lein og regionsjef Anton Ole Evju

Fra venstre kveldens møteleder og årsmøteutsending Halvor Skaara sammen med styremedlem Harald Lein og regionsjef Anton Ole Evju.

 

F.v Eivind Torkildsen, Marikken Røsholt og Ole Andre Horn Steindebakken I midten bak står Erik Mathisen

Fra venstre Eivind Torkildsen er direktør for detaljhandel i Felleskjøpet, Marikken Røsholt er ung bonde fra Styrvold og Ole Andre Horn Steindebakken er butikksjef i Felleskjøpet Larvik. I midten bak står eggprodusent og kveldens dyktige vert Erik Moholdt Mathisen.

 

Takk til Olav Nordheim for tekst og fine bilder!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag