Ungdomsbønder i Lardal

Landbruksspillet i Lardal (1)
19.12.14. Elevene i 10.klasse ved Lardal ungdomsskole fikk prøve seg som bonde for en dag sist uke! Fra skoleklokka ringte inn til første time og ut dagen var det Landbruksspillet som stod på timeplanen. Lardal Bondelag stilte med hjelpelærere!

Innlevering av landbruksplast

Landbruksplast 200.jpg
23.05.14. Når du som bonde kjøper landbruksplast, betaler du en miljøavgift. Dermed skal du kunne levere landbruksplasten gratis. Men, det gjelder ikke overalt og alltid... Noen firmaer tilbyr også henting hjemme på gården.

Litt info om påskehøytiden

paasken3731 150
20.04.14. Åtte dager i Jerusalem endret verdenshistorien. Fra palmesøndag til påskedag ble det rullet ut et drama som gjorde at verden aldri ble den samme. Påsken gir fremdeles mennesker over hele jorden mot til å tro, kraft til å handle og håp for vår verden.
 

Arveavgift

arveavgift liten.jpg
 

Listhaug vil stoppe reguleringstiltak på svin

Hans Edv morsk 200.jpg
08.11.13 - Dette kan bli svært dramatisk for svinebøndene, og er ikke forutsigbar politikk, sier leder i Vestfold Bondelag Hans Edvard Torp. Landbruksminister Sylvi Listhaug varsler at hun vil overprøve Omsetningsrådet dersom de vedtar å innføre utkjøpsordning av purker for å regulere svinemarkedet. Pris har vært prøvd som tiltak og økonomien i svinenæringa er allerede kraftig presset. - Det er bøndene selv som har betalt inn omsetningsavgiften som skal brukes til ordningen, sier Torp. 

- Overraskende matvalg fra Solberg

nils bjørke stortinget.jpg
16.10.13. Bondelagsleder Nils T. Bjørke er overrasket over at statsministeren gir ansvaret for landbruks- og matpolitikken til Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug. - Det er ingen tvil om at det er overraskende at Erna Solberg gir FrP ansvaret for landbruksdepartementet.  Selv om det er et krevende utgangspunkt for samarbeid, vil vi legge vekt på å få til en god dialog med den nye ministeren, sier leder i Norges Bondelag Nils T. Bjørke.