Skip Navigation LinksDu er her > SNS Vestfold Forsiden

Studieforbundet Næring og Samfunn (SNS)  

- tilbyr kompetanse for bygder og landbruk.


VELKOMMEN TIL LANDBRUKSHELGA 2019 !

Landbrukshelga.  Logo

Ta med deg familien, venner og nabo`n til Landbrukshelga 2019 på Quality Hotel Skjærgården i Langesund 26. - 27. januar.  Det blir åpningsforedrag med Yngve Ekern fra Aftenposten, parallelle sesjoner lørdag ettermiddag, og mange ulike kurs å velge mellom resten av helga. Badeland er dessverre stengt på grunn av opp-pussing, men i stedet blir det mange artige aktiviteter for barna. Festmiddag med underholdning lørdag kveld.  Påmelding innen 3. desember.

Høsten og vinterens kurstilbud

Planlegging av høsten og vinterens kurs er godt i gang. Plantevernkurs starter 29. oktober og HMS-kurs starter 8. november.  I tillegg starter kurs i Varme arbeider  24. oktober.  Vinterens store høydepunkt blir selvfølgelig Landbrukshelga 2019 som blir på Quality Hotel Skjærgården i Langesund 26. - 27. januar.  Hovedinnleder blir Yngve Ekern fra Aftenposten, og det blir forøvrig mange ulike kurstilbud. For mer info og påmelding, se linken til hvert enkelt kurs, eller kontakt SNS Vestfold, vestfold@naeringogsamfunn.no eller 33363210.

Årsmøter i Studieforbundet næring og samfunn

Årsmøte SNS 2018. Forsamlingen.

Både Studieforbundet næring og samfunn Vestfold, og Studieforbundet næring og samfunn Region Telemark/Vestfold avholdt sine årsmøter på Gjennestad onsdag 13. juni. Ny i begge styrene er Bjørnar Steinsholt som representerer TINE.

Kurssesongen avsluttet

Nå får matprodusentene det travelt ut på jordene, og det blir derfor ikke arrangert flere kurs på denne siden av sommeren.  Neste plantevernkurs starter mandag 29. oktober, for både de som skal ta plantevernbevis for første gang, og de som skal fornye det.  Husk forøvrig at det er mulig å fornye plantevernbeviset på nett.  Info om dette finner du på Mattilsynets nettsider.  Neste sesongs kursmeny er ikke klar ennå, men det vil bli HMS-kurs, kurs i Varme arbeider m.m. Den største begivenheten kommende vinter blir imidlertid Landbrukshelga 26 - 27. januar!  Hold av datoene - mer info kommer.

God våronn!  Og god sommer !

Vinterens kurstilbud

Kurssesongen 1. halvår 2018 starter med KLS-kurs for unge/nye bønder 24. januar.  Deretter blir det Plantevernkurs med oppstart 29. januar.  Kurset er både for de som skal fornye beviset, og de som skal ta det for første gang.  Sesongens HMS-kurs starter 12. februar.  Det har kommet krav om sertifikat for å utføre Varme arbeider, også for bønder som utfører slikt arbeid på egen gård.  Det vil bli arrangert ett eller flere slike kurs denne sesongen.  Tid og sted for disse er ikke fastlagt ennå.

Sesongens kurstilbud

SNS Logo

Det nærmer seg oppstart av kurssesongen, og de kursene som foreløpig der datofestet er  Plantevernkurs    Varme arbeider    . HMS-kurset som skulle startet 06.11. er dessverre utsatt til etter nyttår. Det planlegges også et KSL-kurs for unge/nye bønder.  Sted og dato for dette er ikke bestemt ennå, men vil bli bekjentgjort så snart det er klart. 

Årsmøter i SNS

SNS 22

10.06.17. Både Studieforbundet næring og samfunn Vestfold og Studieforbundet næring og samfunn Region Telemark/Vestfold avholdt sine årsmøter 7. juni hos Nortura Eggprodukter på Revetal.  Renate Klausen og Elin Darup ga oss en interessant orientering og omvisning på anlegget.  Hos Nortura Eggprodukter produseres det mye godt og spennende, med de gode vaflene som det mest kjente.  Men i tillegg produseres det blant annet også ferdig stekte pannekaker og omeletter, eggpulver til bakeriindustrien og ferdig kokte egg i lake til storhusholdning, hoteller og restauranter.  En spennende maskin som skal levere egghinner til sårbehandling gjennomgår nå de siste finjusteringene før den er klar til bruk.  Etter omvisningen ble årsmøtene avholdt fortløpende.  Protokoll fra årsmøtet i SNS Region  Protokoll SNS Vestfold.

Neste plantevernkurs starter 23. oktober 2017

Vi arrangerer plantevernkurs på Melsom vgs. i Stokke mandag 23. oktober, mandag 30. oktober, tirsdag 7. november og tirsdag 14. november. Kurset er både for de som skal fornye plantevernbeviset, og for de som skal ta beviset for første gang. De som skal fornye plantevernbeviset deltar på de to første kurskveldene. De som skal ta plantevernvbeviset for første gang må delta på alle 4 kveldene.  Kursavgift: kr 1.500,-/ kr 1.800,-.  Kursmateriell kommer i tillegg.

Plantevernkurs starter 6. mars

Plantevernkurs starter mandag 6. mars 2017 på Melsom vgs., i Stokke.  Kurset er både for de som skal fornye, og for de som skal ha plantevernbevis for første gang.  2 kurskvelder for å fornye, 4 kurskvelder for de som skal ha bevis for første gang.  Hvis du skal fornye ditt bevis er det også mulig å gjøre det på nettet.  Se mer info om dette hos Mattilsynet.  Mer informasjon om det ordinære kurset finner du her.

Vellykket Landbrukshelg i Langesund

Lederne ønsker velkommen

Den tradisjonelle Landbrukshelga gikk av stabelen på Quality Hotel Skjærgården i Langesund siste helga i januar.  215 deltakere med smått og stort så ut til å storkose seg.  En første kikk på evalueringsskjemaene tyder også på en svært vellykket kurshelg.  Det var først felles åpning med Jan Grønseth fra TV-serien "Helt naturlig" og Ove Mellingen fra Telemarksavisa.  Deretter fordelte deltakerne seg på 8 ulike kurs, som varte fram til søndag ettermiddag. Les mer på Grønt Fagsenter.

KURSTILBUD:

__________________                      

LANDBRUKSHELGA

Landbrukshelga arrangeres annenhvert år. Neste gang blir 26. - 27. januar 2019 på Quality Skjærgården Hotel i Langesund. 

Hold av helga, og se foreløpig program her 

 

Her kan du se hvordan Landbrukshelga i 2017 var:  Landbrukshelga 2017

HMS-kurs

Avløserkurs

Kurs i varme arbeider

"Nå er det min tur!" For landbruksinteressert ungdom

Truckførerkurs

Maskinførerkurs