Skip Navigation LinksDu er her > SNS Vestfold Forsiden

Studieforbundet Næring og Samfunn (SNS)  

- tilbyr kompetanse for bygder og landbruk.


Sesongens kurstilbud

SNS Logo

Det nærmer seg oppstart av kurssesongen, og de kursene som foreløpig der datofestet er  Plantevernkurs    Varme arbeider    . HMS-kurset som skulle startet 06.11. er dessverre utsatt til etter nyttår. Det planlegges også et KSL-kurs for unge/nye bønder.  Sted og dato for dette er ikke bestemt ennå, men vil bli bekjentgjort så snart det er klart. 

Årsmøter i SNS

SNS 22

10.06.17. Både Studieforbundet næring og samfunn Vestfold og Studieforbundet næring og samfunn Region Telemark/Vestfold avholdt sine årsmøter 7. juni hos Nortura Eggprodukter på Revetal.  Renate Klausen og Elin Darup ga oss en interessant orientering og omvisning på anlegget.  Hos Nortura Eggprodukter produseres det mye godt og spennende, med de gode vaflene som det mest kjente.  Men i tillegg produseres det blant annet også ferdig stekte pannekaker og omeletter, eggpulver til bakeriindustrien og ferdig kokte egg i lake til storhusholdning, hoteller og restauranter.  En spennende maskin som skal levere egghinner til sårbehandling gjennomgår nå de siste finjusteringene før den er klar til bruk.  Etter omvisningen ble årsmøtene avholdt fortløpende.  Protokoll fra årsmøtet i SNS Region  Protokoll SNS Vestfold.

Neste plantevernkurs starter 23. oktober 2017

Vi arrangerer plantevernkurs på Melsom vgs. i Stokke mandag 23. oktober, mandag 30. oktober, tirsdag 7. november og tirsdag 14. november. Kurset er både for de som skal fornye plantevernbeviset, og for de som skal ta beviset for første gang. De som skal fornye plantevernbeviset deltar på de to første kurskveldene. De som skal ta plantevernvbeviset for første gang må delta på alle 4 kveldene.  Kursavgift: kr 1.500,-/ kr 1.800,-.  Kursmateriell kommer i tillegg.

Plantevernkurs starter 6. mars

Plantevernkurs starter mandag 6. mars 2017 på Melsom vgs., i Stokke.  Kurset er både for de som skal fornye, og for de som skal ha plantevernbevis for første gang.  2 kurskvelder for å fornye, 4 kurskvelder for de som skal ha bevis for første gang.  Hvis du skal fornye ditt bevis er det også mulig å gjøre det på nettet.  Se mer info om dette hos Mattilsynet.  Mer informasjon om det ordinære kurset finner du her.

Vellykket Landbrukshelg i Langesund

Lederne ønsker velkommen

Den tradisjonelle Landbrukshelga gikk av stabelen på Quality Hotel Skjærgården i Langesund siste helga i januar.  215 deltakere med smått og stort så ut til å storkose seg.  En første kikk på evalueringsskjemaene tyder også på en svært vellykket kurshelg.  Det var først felles åpning med Jan Grønseth fra TV-serien "Helt naturlig" og Ove Mellingen fra Telemarksavisa.  Deretter fordelte deltakerne seg på 8 ulike kurs, som varte fram til søndag ettermiddag. Les mer på Grønt Fagsenter.

Landbrukshelga 2017

Landbrukshelga logo

Bli med på årets faglige og sosiale høydepunkt! Landbrukshelga 2017 går av stabelen 28. - 29. januar 2017 på Quality Hotel Skjærgården i Langesund. Det blir mange ulike kurstilbud.  I tillegg kommer Jan Grønseth fra TV-serien "Helt naturlig" til åpninga, og Åsmund Nordstoga skal lose oss gjennom middagen.

Kom alene, eller ta med deg kjæresten, ektefelle/samboer, eller be med nabo`n! Og husk å ta med ungdommene!  Informasjon og påmelding her.

Plantevernkurs

Vi arrangerer plantevernkurs på Melsom vgs. i Stokke tirsdag 25. oktober, mandag 31. oktober, tirsdag 8. november og tirsdag 15. november. Kurset er både for de som skal fornye plantevernbeviset, og for de som skal ta beviset for første gang. De som skal fornye plantevernbeviset deltar på de to første kurskveldene. De som skal ta plantevernvbeviset for første gang må delta på alle 4 kveldene.  Kursavgift: kr 1.500,-/ kr 1.800,-.  Kursmateriell kommer i tillegg.

 Påmelding her.  Eller til SNS Vestfold,  <vestfold@naeringogsamfunn.no>  33 36 32 00

 

Kurs i høst og vinter

Planlegging av høsten og vinterens kurs er nå igang, og endel kurstilbud er klare og datofestet.  Plantevernkurs starter 25. oktober og HMS-kurs starter 8. november.  I tillegg planlegges et Maskinførerkurs i november og kurs i Varme arbeider i februar/mars.  Vinterens store høydepunkt blir selvfølgelig Landbrukshelga 2017 som blir på Quality Hotel Skjærgården i Langesund 28. - 29. januar.  Der blir det mange ulike kurstilbud, dessuten blir det underholdning ved Åsmund Nordstoga!  Mer info og påmelding til alle kurs: SNS Vestfold, vestfold@naeringogsamfunn.no eller 33363210.

Årsmøter i Studieforbundet næring og samfunn

Årsmøter SNS 2016. Forsamlingen.

01.06.16. Denne uka avholdt Studieforbundet næring og samfunn sine årsmøter både i regionleddet og i lokalutvalget Vestfold.  Møtene ble holdt i Vestfold bondelags møtelokale på Gjennestadtunet i Stokke.  Årsmøtene fikk først en interessant orientering om drifta i to av medlemsorganisasjonene.  Inger-Martha Skjelland orienterte fra Vestfold Bygdeungdomslag, og Åge Nilsen fra Vestfold Nei til EU.  Store deler av styrene ble gjenvalgt, men i regionen ble Jan Thorsen valgt til nytt styremedlem etter Jon Midtbø, og i lokalutvalget Vestfold overtar Arne Martin Malerød for Kari Lise Joarsdotter Breivik.

Nå kan du fornye plantevernbeviset hjemmefra

20.04.16. Plantevernkurs for personer som skal fornye godkjenningen sin for kjøp og bruk av plantevernmidler kan nå gjennomføres som et nettbasert kurs.

Mattilsynet lanserte rett før jul kursopplegget som inkluderer eksamen, og kan gjennomføres hjemme på egen pc/nettbrett. Påmelding til kurset gjøres via Mattilsynets nettsider. Hvis du skal ta plantevernbevis for første gang må du fortsatt gjennomføre et tradisjonelt kurs med lærer.  Det er også fortsatt mulig å gjennomføre fornying ved å ta et vanlig kurs. Les mer om nettbasert kurs hos Mattilsynet

KURSTILBUD:

__________________                      

LANDBRUKSHELGA

Landbrukshelga arrangeres annenhvert år. Sist gang var 28. - 29. januar 2017.

Under kan du lese mer om Landbrukshelga 2017

Last ned brosjyra her

 

Se nettsak fra Landbrukshelga 2017

ØVRIGE KURSTILBUD:

__________________                      

Avløserkurs

Kurs i varme arbeider

"Nå er det min tur!" Kurs for landbruksinteressert ungdom

Truckførerkurs

HMS-kurs

Kurs starter 6. november 2017.

Kursinfo med elektronisk påmelding