Skip Navigation LinksDu er her > SNS Vestfold Forsiden

Studieforbundet Næring og Samfunn (SNS)  

- tilbyr kompetanse for bygder og landbruk.


Høstens kurstilbud

Planlegging av høsten kurs er godt i gang.  Plantevernkurs for både for nybegynnere og fornyere starter på Melsom vgs. 28. oktober.  HMS-kurs starter på Gjennestad 7. november, og Kurs for bruk av gnagermidler avholdes på Gjennestad lørdag 30. november kl 10.00 - ca. 15.00. For mer info og påmelding, se linken til hvert enkelt kurs, eller kontakt SNS Vestfold, vestfold@naeringogsamfunn.no eller 33363210.

Årsmøter i Studieforbundet næring og samfunn

Onsdag 12. juni ble det avholdt årsmøter i både Studieforbundet næring og samfunn Region Telemark/Vestfold og Studieforbundet næring og samfunn Vestfold.  Inger Johanne Sveen, som blant annet jobber med kompetanse og utdanning i Norges Bondelag var invitert til å holde en orientering om landbruksutdanninga og om SNS sitt arbeid sentralt.

Studieforbundet næring og samfunn vedtatt avviklet

På årsmøtet i hovedorganisasjonen i Studieforbundet næring og samfunn (SNS) 28. mai 2019 ble studieforbundet vedtatt avviklet innen 30.06.2020.  Medlemsorganisasjonene står fritt til å melde seg inn i et annet studieforbund etter at endelig vedtak er gjort på ekstraordinært årsmøte 25. september 2019.  Les mer hos Studieforbundet næring og samfunn Sentralt. Dette blir selvsagt et viktig tema på årsmøtene i SNS Vestfold og SNS Region Telemark/Vestfold 12. juni.

Kurssesongen avsluttet

Nå bilr det ikke arrangert flere kurs på denne siden av sommeren.  Neste plantevernkurs starter mandag 28. oktober, for både de som skal ta plantevernbevis for første gang, og de som skal fornye det.  Husk forøvrig at det er mulig å fornye plantevernbeviset på nett.  Info om dette finner du på Mattilsynets nettsider.  Det starter nytt  HMS-kurs 7. november. Vi kommer også til å arrangere kurs i bruk av gnagermidler (rottegiftkurs), og kurs i Varme arbeider,  men dato for dette er ikke bestemt ennå.  God sommer !

Nok en vellykket Landbrukshelg i Langesund

Landbrukshelga 2019 God stemning i salen

Landbrukshelga 2019 ble arrangert på Quality Hotel Skjærgården i Langesund 26. - 27. januar, og stemningen var som vanlig svært god.  De rundt 150 deltakerne var først samlet til velkomst og felles innledning v/Landbruksdirektør i Vestfold og Telemark, Helge Nymoen og 2 bønder fra det nye fylket;  Hege Gonsholt som driver med geiteproduksjon i Arabygdi, og Hans Kristian Berge som produserer salat i veksthus på familiegården i Tjølling.  Hovedinnleder var Yngve Ekern, kjent som matskribent i Aftenposten og viktig støttespiller i samfunnsdebatten rundt norsk landbruk. Etter lunsj kunne deltakerne velge mellom flere ulike parallelle sesjoner, før de fordelte seg på helgas hovedkurs; Eierskifte, Inspirasjonskurs for tillitsvalgte, Kurs for storfêbønder, Skal-skal ikke (Hva skal jeg bruke gården min til?), Kurs for kornbønder, og KSL-kurs. Les mer på Grønt Fagsenter.

Kurstilbud 2019

Det planlegges Plantevernkurs i januar/februar, samt i oktober/november. Det blir kurs i Varme arbeider 25. og 26. februar, samt ett kurs til høsten der datoer ikke er bestemt ennå. Det har også vist seg å være stor interesse for kurs i bruk av smågnagermidler, så det blir to kurs; lørdag 9. februar og lørdag 16. mars.

VELKOMMEN TIL LANDBRUKSHELGA 2019 !

Landbrukshelga.  Logo

Ta med deg familien, venner og nabo`n til Landbrukshelga 2019 på Quality Hotel Skjærgården i Langesund 26. - 27. januar.  Det blir åpningsforedrag med Yngve Ekern fra Aftenposten, parallelle sesjoner lørdag ettermiddag, og mange ulike kurs å velge mellom resten av helga. Badeland er dessverre stengt på grunn av opp-pussing, men i stedet blir det mange artige aktiviteter for barna. Festmiddag med underholdning lørdag kveld.  Påmelding innen 3. desember.

Høsten og vinterens kurstilbud

Planlegging av høsten og vinterens kurs er godt i gang. Plantevernkurs starter 29. oktober og HMS-kurs starter 8. november.  I tillegg starter kurs i Varme arbeider  24. oktober.  Vinterens store høydepunkt blir selvfølgelig Landbrukshelga 2019 som blir på Quality Hotel Skjærgården i Langesund 26. - 27. januar.  Hovedinnleder blir Yngve Ekern fra Aftenposten, og det blir forøvrig mange ulike kurstilbud. For mer info og påmelding, se linken til hvert enkelt kurs, eller kontakt SNS Vestfold, vestfold@naeringogsamfunn.no eller 33363210.

Årsmøter i Studieforbundet næring og samfunn

Årsmøte SNS 2018. Forsamlingen.

Både Studieforbundet næring og samfunn Vestfold, og Studieforbundet næring og samfunn Region Telemark/Vestfold avholdt sine årsmøter på Gjennestad onsdag 13. juni. Ny i begge styrene er Bjørnar Steinsholt som representerer TINE.

Vinterens kurstilbud

Kurssesongen 1. halvår 2018 starter med KLS-kurs for unge/nye bønder 24. januar.  Deretter blir det Plantevernkurs med oppstart 29. januar.  Kurset er både for de som skal fornye beviset, og de som skal ta det for første gang.  Sesongens HMS-kurs starter 12. februar.  Det har kommet krav om sertifikat for å utføre Varme arbeider, også for bønder som utfører slikt arbeid på egen gård.  Det vil bli arrangert ett eller flere slike kurs denne sesongen.  Tid og sted for disse er ikke fastlagt ennå.

KURSTILBUD:

__________________                      

LANDBRUKSHELGA

Landbrukshelga arrangeres annenhvert år. Sist 26. - 27. januar 2019 på Quality Skjærgården Hotel i Langesund.  Se hvordan helga var her.

Kurs i bruk av gnagermidler

 

HMS-kurs

Avløserkurs

Kurs i varme arbeider

"Nå er det min tur!" For landbruksinteressert ungdom

Truckførerkurs

Maskinførerkurs