Vestfold Sau og Geit 70 år

Lam på beite. Lite.

21.11.19. I slutten av oktober feiret Vestfold sau og geit 70 års jubileum på Åsgårdstrand Hotell med jubileumsmiddag og fagseminar. 45 medlemmer koste seg til god mat; geitost med tilbehør som forrett og fårefileet til hovedrett. Gjestene ble geleidet gjennom middagen av toastmasterne Tone Almehagen og Tore Felin. Vestfold sau og geit fikk hilsninger fra Norges Sau og Geit ved Lars Erik Wallin,, fra Landbruksdirektøren i Telemark og Vestfold ved Torhild Sisjord og Vestfold Bondelag ved Arne Martin Malerød. Gaute Eia Holtung hadde skrevet 10 års beretning for laget for perioden 2009 fram til 2019 som han leste opp.

Godt besøkt storfêdag i nytt fjøs

Fudske. Fjøs lite. Forside.

20.11.19. I forrige uke arrangerte produsentlaget i Vestfold, i samarbeid med Fjøssystemer storfêdag og åpent fjøs på Fudske Gård i Holmestrand. Mange var interessert i å se det nye fjøset. Fjøssystemer stilte med bløtkake og blomster, og etter fjøsbesøket var det lapskaus og foredrag på Våle Menighetshus.

 

Buggegården fikk BU-prisen i Vestfold

Årets BU-pris 2019 i Vestfold gikk til Buggegården Her er prisvinnerne

19.11.19. På Buggegården i Horten kommune kommer besøkende fra fjern og nær for å oppleve den unike aktivitetsgården med teater, dyr og leker. Sist uke vant den allsidige familiegården Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Vestfold.

Fagkveld om risiko og økonomi ved for liten kapasitet til lagring og tørking av korn

Korn i hånd. Foto fra NLR Innlandet

18.11.19. Pilar Regnskap SA inviterer, i samarbeid med Kornsatsing i Vestfold og DNB, til Fagkveld om risiko og økonomi ved for liten kapasitet med lagring og tørking av korn på Gjennestad Gartnerskole, Møterom Nord førstkommende torsdag 21.11. kl 18.00.  

 

Interessert i en mentor, eller å være mentor?

Mentorpar. Foto fra NBS

18.11.19. Under Ledermøtet 2019 ble det orientert om mentorordningen. Men, hva er det? Mentorordninga i landbruket innebærer at en fersk bonde gjør en formell avtale med en erfaren kollega om å bistå som diskusjonspartner i drifta gjennom ett år. Søknadsfristen er 1.desember. Les mer om mentorordningen her og hvem du skal kontakte.

Svært mange ville høre om konsesjon og dyrevelferd på Grisekafé

Norsvin Vestfolds Grisekafe okt 2019 60 fremmøtte

17.11.19. Hans Harald Kirkevold og Norsvin Vestfold kunne ønske borti 60 personer velkommen til høstens grisekafé på Skjeestua i Stokke. Hovedtema var god grisevelferd, men det ble også en innføring i hvordan nytt konsesjonsregelverk vil slå ut for den enkelte grisebonde, skriver Norsvin Vestfold i sitt resymé fra Grisekaféen i oktober

 

Annonse Landkreditt Bank

Annonse FK Agri

 

Annonse DNB

 Gå til Agrol her

bedre-rad_150x94

 

Annonse Fjøssystemer
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse

SB Skog Oslofjordregionen

Annonse Tess-PSF-med-tjenester

 Annonse Flexagri

 

Annonse Moskvil

 LGPlast logo