Møt Lars Petter Bartnes i Bø

Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.   Foto: Ove Magne Ribsskog

26.05.18. Vestfold planlegger ikke noe eget møte om jordbruksforhandlingene i år.  Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes kommer imidlertid til Bø i Telemark for å orientere om forhandlingene og forhandlingsresultatet. Vi oppfordrer derfor interessert Vestfoldinger til å ta turen til Bø Hotell tirsdag 29. mai kl 19.00.  Vi minner også om at Bartnes kommer til  Nortura og Norsvins fagdag på Gjennestad 11. juni.  

Bak hver Kraftkar står 1000 Norgveiga

Norvegia

25.05.18. Mange lokalmatprodusenter leverer mer melk til TINE enn de yster selv. Uten samvirkene vil lokalmatproduksjon være vanskelig. Saghaug gård på Tingvoll er mest kjent for å stå bak verdens beste ost, Kraftkar. Samtidig er gården storleverandør av melk til TINE. Bonden på Saghaug, Kristin Waagen, tror ikke det ville vært mulig å lage Kraftkar uten Tine. – Samvirket er for meg en økonomisk trygghet, samtidig som det gir meg en fellesskapsfølelse, sier Waagen.  Les mer hos Norsk Landbrukssamvirke.

 

Valgkomitèen i Norges Bondelag har levert sin innstilling

Ledertrioen Norges Bondelag 2018

24.05.18. Valgnemnda innstiller på gjenvalg av ledertrioen i Norges Bondelag. - Valgnemnda har lagt vekt på personlige egenskaper som blant annet engasjement, initiativ og kunnskap, samt kontinuitet i vårt forslag til styresammensetting, sier Svein Stubberud, leder av valgnemnda. Valgnemnda innstiller på gjenvalg av leder Lars Petter Bartnes, som ble valgt som leder første gang i 2014, samt på gjenvalg av Bjørn Gimming som 1. nestleder og Frøydis Haugen som 2. nestleder. Valg av nytt styre skjer på årsmøtet til Norges Bondelag på Lillehammer 6.-7. juni 2018.  Les mer hos Norges Bondelag.

Pass på rådyrkalvene !

Grasslått Foto fra Bondelaget

23.05.18. Grass-slåtten står for døra, og en ting som er skikkelig utrivelig for bonden, er å få kjørt ihjel rådyrkalv som ligger gjemt i enga. Instinktet til rådyrkalven er å ligge helt stille så ingen oppdager den. Utfordringen er å finne en effektiv måte å få rådyrkalvene ut av enga på før man slår.

Populær grisunge

Blåbærlyngen Barnehage møtte Borre og Undrumsdal Bondelag 2018 (8) Grisungen var mest populær

22.05.18. Borre og Undrumsdal Bondelag har hatt besøk av ca 20 små og store fra Blåbærlyngen barnehage på Skoppum. Alt fra husdyr til små maur vakte interesse og mest populær var en liten grisunge.

Laksesesongen er i gang

Årets første lågalaks 2018 Foto: Olav Nordheim

20.05.18. Frode Riis fra Sandefjord tok årets første Lågalaks. Ruggen på 11,5 kg ble landa 15.mai kl. 05:13  etter en drøy halvtimes dramatikk ved den gule hytta på Gjonefjellet i Holmfoss. Frode Riis er en svært erfaren laksefisker. Dette er imidlertid første året han får laks på åpningsdagen for sportsfisket. Årets første Lågalaks ble tatt på mark.

 

Annonse Landkreditt Bank

Annonse FK Agri

 

Annonse DNB

 Gå til Agrol her

bedre-rad_150x94

 

Annonse Fjøssystemer
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse

SB Skog Oslofjordregionen

Annonse Tess-PSF-med-tjenester

 Annonse Flexagri

 

Annonse Moskvil

 LGPlast logo