Åpner for etablering av beredskapslager for såkorn

Korn i hånd. Foto fra NLR Innlandet

21.09.18. Norges Bondelag og Utviklingsfondet inviterte til frokostmøtet «Hvordan skal vi berge maten vår?» i Oslo den 18. september. Bakgrunnen for seminaret var en ny rapport fra Ruralis - Institutt for rural- og regionalforskning om hvordan dagens og framtidens klimaendringer vil påvirke matproduksjonen.  I debattpanelet deltok blant annet Hanne Maren Blåfjelldal, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet, som vektla at sommerens tørke hadde vært en akutt krise for norsk landbruk. Blåfjelldal sa at man i lys av situasjonen som oppsto bør vurdere å etablere et beredskapslager for såkorn. Les mer hos Norges Bondelag.

Temamøte for kornprodusenter

Kornsatsing i Vestfold. Logo.

20.09.18. Prosjektet "Kornsatsing i Vestfold" inviterer alle kornprodusenter til Temamøte i Amfi på Gjennestad Gartnerskole tirsdag 25. september kl 18.30.  Temaer blir: Informasjon om Regionalt Miljøprogram (RMP), avlingsskadesøknader og informasjon om krisepakka.  Se invitasjon og program her.

Grøntnæringa samlet til tørkemøte på Gjennestad

Hans Kristian Berge stilte spørsmål til panelet Grøntmøte Gjennestad 2018 web

20.09.18. Mandag kveld var en god del produsenter og representanter fra grøntnæringa og myndigheter samlet på Gjennestad. Det ble en ærlig debatt om krisepakker, avlingsskadeordningen, hvordan ta vare på seg selv og hverandre og hvordan markedet har taklet årets ekstreme tørke og varme.

Les mer fra grøntmøtet hos Vestfold Bondelag

Høstmøte trakk fullt hus

Høstmøte Re 170918 Salen hele

19.09.18 Mandag inviterte Våle Bondelag og Ramnes Bondelag til høstmøte på Våle samfunnshus. Hele 90 møtte opp - fra hele Re og nabokommunene. Tema for kvelden var "Tror du på et liv etter tørken?" med Ole Christen Hallesby. Det var også informasjon ved Landkreditt og landbrukskontoret. Bøndene fikk gode råd for veien videre, og praktiske tips om avlingsskadeerstatningen.

Prisdryss til Vestfold-bønder

Hvasserasparges og Virgenes Andelsgård

18.09.18. Både Hvasser-asparges i Færder kommune, og Virgenes Andelsgård i Larvik har i høst fått priser for sin virksomhet.  Hvert år deles Årets Matskattstipend ut av MENY, og det er Norges største lokalmatpris. Årets vinner er Hvasser Asparges v/Brødrene Freberg som får et stipend på 500 000,- for å utvikle Norges første hvite asparges. Larviksbankens Innovasjonspris ble delt mellom ingeniørbedriften Easyzeek og Virgenes Andelsgård.  Prisen på kr 50.000,- planlegger Tore Jardar S. Wirgenes å bruke på bygge et kjøkken hvor de skal starte med fermentering av mat, produksjon av sauerkraut og kraftkoking.  Les mer om Matskatt-prisen hos Meny.  Og om Innovasjonsprisen hos Østlandsposten (krever innlogging)

Sandefjord kommune sier nei til all bygging av boliger på dyrka mark - fikk blomst!

Tor Steinar Mathiassen fikk blomst av Jordvern Vestfold v Arne Nøkland web

17.09.18. Jordvern Vestfold har ofte kritisert Sandefjord kommune for å bygge ned for mye matjord. Denne gangen har de derimot fattet et vedtak som fortjente blomster og som Jordvern Vestfold håper andre kommuner tar etter! Plan- og miljøutvalget vedtok nemlig på onsdag å ta ut alle framtidige boligområder som ligger på dyrka mark i kommuneplanen. 

Les mer om blomster og skryt til Sandefjord fra Jordvern Vestfold  

 

Annonse Landkreditt Bank

Annonse FK Agri

 

Annonse DNB

 Gå til Agrol her

bedre-rad_150x94

 

Annonse Fjøssystemer
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse

SB Skog Oslofjordregionen

Annonse Tess-PSF-med-tjenester

 Annonse Flexagri

 

Annonse Moskvil

 LGPlast logo