Nå lanseres GodtBondevett.no

godtbondevett Stenerud

11.12.18. Nettsiden har gått gjennom en skikkelig oppfriskning, og byr nå på nye filmer og historier som oppfordrer til åpenhet og dialog om psykisk helse. -Gjennom denne nettsiden gjør vi et målrettet grep for å øke bevisstheten og kunnskapen i næringa om temaet, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag. 

Les mer om GodtBondevett.no

Julemøte for TYR

Tyr julemøte 061218 Forsamlingen

10.12.18 Forrige uke var det mange julemøter og avslutninger. TYR hadde sitt årlige julemøte på torsdag. -Dette har vært en travel uke med mye kveldsarrangementer for oss bønder, så vi var fornøyde med oppmøte på 36 skt, sier leder i TYR Vestfold, Silje Eckdahl. Denne gangen på Flykafeen noe som var svært så velykket, flotte lokaler og veldig god mat, julebuffet. -Vi legger stor vekt på det sosiale i Tyr Vestfold, sier Eckdahl, -Det er tydelig at folk ønsker å få god tid til å prate med sidemann, men noe faglig må vi ha hver gang.

Norges Bondelags adventskalender

Norgetrengerbonden

09.12.18 I adventskalenderen inviterer Norges Bondelag til en rundreise i landbruksnorge, når de hver dag presenterer ett av de 100 000 bildene fra emneknaggen #norgetrengerbonden. I løpet av året har vi passert utrolige 100 000 bilder med #norgtrengerbonden på Instagram. Dette er verdt en feiring! Fram til julaften deles 24 gode øyeblikk fra #norgetrengerbonden på nytt. Hvert bilde forteller sin historie.

Se dagens bilde i Norges Bondelags adventskalender

 

Nye tillitsvalgte i lokale Bondelag

Nye tillitsvalgte 061218 Anne Helene Bruserud

08.12.18 I Vestfold er det omtrent 100 tillitsvalgte i Bondelagets 18 lokallag. I år var det mye gjenvalg, og bare tre nye ledere. Likevel deltok 11 nye tillitsvalgte på samling for å lære mer om Bondelaget og få tips til godt styrearbeid og aktiviteter lokalt. Anne Helene Bruserud (bildet) er fylkesstyremedlem og ledet kvelden. Hun er opptatt av aktiviteter for medlemmer og godt og ryddig organisasjonsarbeid.

Hei, unge bønder og landbruksinteressert ungdom i Telemark og Vestfold!

Nå er det min tur Landbrukshelga 2019

07.12.18. Bygdeungdomslaget og Bondelaget har minst to funksjoner; Vi har klare meninger om rammevilkårene for å drive landbruksnæring i Norge, men vi spiller også en viktig rolle som sosial møteplass på bygdene. - På Landbrukshelga 2019 får du begge deler! sier Anne Snarteland og Jon Olav Svartdal, ledere i Telemark og i Vestfold Bygdeungdomslag. -Er du under 36 år og Bondelagsmedlem får du Nå er det min tur-kurset og hele helga for utrolige kr 700,-. Så her er det bare å melde seg på, oppfordrer de to lederne!

 

Landbrukshelga arrangeres i Langesund 26.-27. januar. Det er felles åpning og to valgfrie foredrag før Nå er det min tur-kurset starter. På kvelden er det felles festmiddag med underholdning.

 

Se programmet for Nå er det min tur/Unge Bønder-kurset   

Se program og påmelding for hele Landbrukshelga 

Advarer mot ensidig fôring

Halmballer

06.12.18 Flere titalls storfe har blitt syke på grunn av ensidig fôring av ubehandlet halm, eller frøhøy. Noen har også dødd som følge av forstoppelse. Dette skyldes ikke importert fôr, men ensidig fôring med lavt fordøyelsig fôr. Et samlet fagmiljø har gått sammen om å sende ut en viktig advarsel. Varemottagerne har sendt medlinger direkte til sine leverandører, men vi gjentar advarselen her på Grønt Fagsenter.

Les mer hos TINE

 

Annonse Landkreditt Bank

Annonse FK Agri

 

Annonse DNB

 Gå til Agrol her

bedre-rad_150x94

 

Annonse Fjøssystemer
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse

SB Skog Oslofjordregionen

Annonse Tess-PSF-med-tjenester

 Annonse Flexagri

 

Annonse Moskvil

 LGPlast logo