Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Nå lanseres GodtBondevett.no

godtbondevett Stenerud

11.12.18. Nettsiden har gått gjennom en skikkelig oppfriskning, og byr nå på nye filmer og historier som oppfordrer til åpenhet og dialog om psykisk helse. -Gjennom denne nettsiden gjør vi et målrettet grep for å øke bevisstheten og kunnskapen i næringa om temaet, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag. 

Les mer om GodtBondevett.no

Julemøte for TYR

Tyr julemøte 061218 Forsamlingen

10.12.18 Forrige uke var det mange julemøter og avslutninger. TYR hadde sitt årlige julemøte på torsdag. -Dette har vært en travel uke med mye kveldsarrangementer for oss bønder, så vi var fornøyde med oppmøte på 36 skt, sier leder i TYR Vestfold, Silje Eckdahl. Denne gangen på Flykafeen noe som var svært så velykket, flotte lokaler og veldig god mat, julebuffet. -Vi legger stor vekt på det sosiale i Tyr Vestfold, sier Eckdahl, -Det er tydelig at folk ønsker å få god tid til å prate med sidemann, men noe faglig må vi ha hver gang.

Norges Bondelags adventskalender

Norgetrengerbonden

09.12.18 I adventskalenderen inviterer Norges Bondelag til en rundreise i landbruksnorge, når de hver dag presenterer ett av de 100 000 bildene fra emneknaggen #norgetrengerbonden. I løpet av året har vi passert utrolige 100 000 bilder med #norgtrengerbonden på Instagram. Dette er verdt en feiring! Fram til julaften deles 24 gode øyeblikk fra #norgetrengerbonden på nytt. Hvert bilde forteller sin historie.

Se dagens bilde i Norges Bondelags adventskalender

 

Nye tillitsvalgte i lokale Bondelag

Nye tillitsvalgte 061218 Anne Helene Bruserud

08.12.18 I Vestfold er det omtrent 100 tillitsvalgte i Bondelagets 18 lokallag. I år var det mye gjenvalg, og bare tre nye ledere. Likevel deltok 11 nye tillitsvalgte på samling for å lære mer om Bondelaget og få tips til godt styrearbeid og aktiviteter lokalt. Anne Helene Bruserud (bildet) er fylkesstyremedlem og ledet kvelden. Hun er opptatt av aktiviteter for medlemmer og godt og ryddig organisasjonsarbeid.

Hei, unge bønder og landbruksinteressert ungdom i Telemark og Vestfold!

Nå er det min tur Landbrukshelga 2019

07.12.18. Bygdeungdomslaget og Bondelaget har minst to funksjoner; Vi har klare meninger om rammevilkårene for å drive landbruksnæring i Norge, men vi spiller også en viktig rolle som sosial møteplass på bygdene. - På Landbrukshelga 2019 får du begge deler! sier Anne Snarteland og Jon Olav Svartdal, ledere i Telemark og i Vestfold Bygdeungdomslag. -Er du under 36 år og Bondelagsmedlem får du Nå er det min tur-kurset og hele helga for utrolige kr 700,-. Så her er det bare å melde seg på, oppfordrer de to lederne!

 

Landbrukshelga arrangeres i Langesund 26.-27. januar. Det er felles åpning og to valgfrie foredrag før Nå er det min tur-kurset starter. På kvelden er det felles festmiddag med underholdning.

 

Se programmet for Nå er det min tur/Unge Bønder-kurset   

Se program og påmelding for hele Landbrukshelga 

Advarer mot ensidig fôring

Halmballer

06.12.18 Flere titalls storfe har blitt syke på grunn av ensidig fôring av ubehandlet halm, eller frøhøy. Noen har også dødd som følge av forstoppelse. Dette skyldes ikke importert fôr, men ensidig fôring med lavt fordøyelsig fôr. Et samlet fagmiljø har gått sammen om å sende ut en viktig advarsel. Varemottagerne har sendt medlinger direkte til sine leverandører, men vi gjentar advarselen her på Grønt Fagsenter.

Les mer hos TINE

Ja, vi trenger hverandre!

Beredskap 041218 Ingress

06.12.18 Dette er oppsummeringen etter møtet mellom bønder og beredskapsetater denne uka. Fylkesberedskapssjefen, brannvesenet, Sivilforsvaret, Skagerak Nett og Mattilsynet hadde alle eksempler på at bøndene og deres ressurser er viktige ved hendelser og kriser. Samtidig er bønder som næringsdrivende spesielt avhengig av at infrastrukturen i samfunnet er intakt. Vestfold Bondelags møte om beredskap samlet nærmere 50 bønder på Gjennestad. Dialogen mellom landbruket og myndigheter viste et godt samarbeid som vi ønsker å ta vare på.

Hei, kornbønder i Vestfold og Telemark!!

Kornsatsing i Vestfold. Logo.

05.12.18 - Vi har fått til et veldig bra program for kornbønder på Landbrukshelga 2019, sier Oddbjørn Rød, prosjektleder i kornprosjektet i Vestfold. -Topp foredragsholdere og aktuelle temaer for deg som vil holde deg oppdatert. Nå er det stor påmelding til Landbrukshelga, men foreløpig veldig få som har valgt korn. -Det er litt synd, for korn har blitt etterlyst som tema i mange år. Nå er det endelig på plass og jeg håper det kommer mange kornbønder fra både Vestfold og Telemark, sier Rød. Landbrukshelga arrangeres i Langesund 26.-27. januar. Det er felles åpning og to valgfrie foredrag før selve kornkurset starter. På kvelden er det felles festmiddag med underholdning.

Se programmet for delen som handler om korn

Se program og påmelding for hele Landbrukshelga

Stor interesse for solstrøm på låvetak

Simen Bergan prosjektleder Solstrøm fase II

04.12.18 Det møtte opp 60 bønder da Vestfold Bondelag og Vestfold Klima- og energiforum inviterte til fagdag om solstrøm. Simen Bergan (bildet) er prosjektleder for "Solstrøm fra gårdsbruk i Vestfold - fase II". Han skal følge opp fem gårdsbruk på vei til strømproduksjon på eget låvetak, og dele noe av denne kunnskapen med alle bønder. Kort sagt er lønnsomheten avhengig av at du har behov for strømmen selv, og støtteordninger (som fra Vestfold Fylkeskommune) er avgjørende for de fleste som vil investere i solceller. Gikk du glipp av fagdagen? Det er kveldsmøte i Tjølling om samme tema onsdag 5. desember. Se program og påmelding.

Store klimamuligheter for landbruket

Lars Petter Bartnes. Klimamøte 2018. Foto A. Tjomsland, NIBIO

03.12.18. Over 120 deltakere var samlet da Norges Bondelag og NIBIO inviterte til seminar om hvordan landbruket og bonden kan bli mer klimavennlige. - Jeg er overraska over hvor mange muligheter næringa, forskningsmiljøene og bonden i sum har for å tilpasse matproduksjonen vårt et endra klima og samtidig redusere klimaavtrykket, sa Bartnes til de frammøtte. Les mer hos Norges Bondelag

Valgkomitèen i Vestfold Bondelag er i gang

Ledermøte VB 2018 Valgkomiteen fortalte litt om ønsker behov og status

02.12.18. Valgkomitèen i Vestfold Bondelag har startet sitt arbeid. Hans Harald Kirkevold er leder av årets komite som skal fremme forslag til kanditater til styremedlemmer og andre verv i fylkeslaget. Valget foregår på årsmøtet i Vestfold Bondelag 13. mars.

Alle vekst i kjøttfêproduksjonen skjer ikke i kornområdene

Anders Huus 18

01.12.18.  I Bondebladet og Nationen denne uka blir det framstilt som at all vekst i ammekuproduksjonen skjer i kornområdene. - Dette er ikke riktig, skriver seniorrådgiver Anders Huus i et svarinnlegg til Bondebladet. Både på Vestlandet og i Trøndelags dal- og fjellbygder gikk riktignok antall produsenter ned fram mot 2015, men denne trenden er nå snudd. Les artikkelen i Bondebladet.

Ungdommen fikk gode tips

Ivar Ree presenterer prosjektet Unge bønders psykiske helse2 web

30.11.18. Unge bønder og landbruksinteresserte ungdommer som møtte opp i stuene på Melsom vgs forrige torsdag fikk gode tips til hvordan de kan forberede seg både mentalt og agronomisk på mer ekstremvær.

Stormøte om bonden og beredskap 4. desember

TRyggere sammen brann

29.11.18 Er vi beredt? Er vi bønder forberedt på hva som kan skje av kriser og hendelser i egen kommune eller bygd? Vet vi hvordan vi kan bidra og hvordan myndighetene ser på landbrukets ressurser i en krise? Vestfold Bondelag inviterer alle bønder i Vestfold til stormøte i gymsalen på Gjennestad tirsdag 4. desember kl 19.00. Vi møter fylkesberedskapssjefen, brannsjefen, Sivilforsvaret, Mattilsynet og Skagerak Nett. Sammen kan vi bli bedre på lokal krisehåndtering. Møt opp og delta i diskusjonen!

Omsetningsrådet tillater utkjøpsordning for svin

Purke og grisunger

28.11.18. Omsetningsrådet godkjente tirsdag søknaden fra markedsregulator Nortura om muligheten til å kjøpe ut deler av svineproduksjonen. -Vi har overproduksjon av flere produkter i landbruket.  Det er ikke en holdbar situasjon verken for bonde, industri eller forbruker. - Det tas nå nødvendige grep for å redusere produksjonen av svinekjøtt og få produksjonen til et nivå som samsvarer med etterspørselen i markedet. sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.   Les mer hos Norges Bondelag

Stort engasjement på ledermøtet til Vestfold Bondelag

Ledermøte VB 2018 Thorleif Müller og Bjørn Gimming

27.11.18. Nærmere 50 deltakere og gjester samlet seg i helga på Thorbjørnrud Hotell på Hadeland da Vestfold Bondelag arrangerte sitt Ledermøtet 2018. Markedsregulering, klimaforhandlinger, regionreform, juridisk service, lokallagsarbeid og siste nytt fra både Bondelaget og samvirkebedriftene stod på programmet og temaene skapte engasjement. 

Les mer fra Ledermøtet 2018 hos Vestfold Bondelag

Landbrukshelga 2019 - nå uten badebukse...

Landbrukshelga 2019 Logo m grønn stripe til web 150

25.11.18. Landbrukshelga i Langesund går av stabelen 26.-27.januar. Denne uka fikk vi beskjed om at Badeland dessverre er stengt. -Badebuksa får bli hjemme denne gangen, men vi har fått på plass gode alternative aktiviteter, særlig for barna, og prisene er justert ned noe. Dette skal uansett bli en flott helg for bønder og landbruksinteresserte i Telemark og Vestfold, sier Thorleif Müller, leder i Vestfold Bondelag.

Les ned og meld deg på her

Skjærgaarden Gartneri er vinner av Gartnerhallens Innovasjonspris 2018

Skjærgaarden gartneri

24.11.18. En glødende interesse for å teste ut nye produkter, som årets melonproduksjon, sammen med et ektefølt engasjement for hvordan de kan forbedre kvaliteten på jorden de dyrker i, gjorde at Skjærgaarden Gartneri gikk helt til topps i konkurransen om Gartnerhallens Innovasjonspris 2018.

Les mer på gartnerhallen.no

Forslag om avvikling av pelsdyrnæringa: -Prosessen og lovforslag står til stryk

pelsdyr.jpg

22.11.18. -Forslaget fra regjeringa om å avvikle ei lovlig næring, som pelsdyrnæringa er, rammer næringsdrivende og deres familier svært hardt. Hele denne prosessen og lovforslaget står til stryk, uttaler fylkesleder Thorleif Müller i en pressemelding fra Vestfold Bondelag

Fagdag om solstrøm fra låvetak

Solceller

22.11.18 Vestfold Bondelag og Vestfold klima- og energiforum inviterer til fagdag for bønder og andre som er interessert i solenergi. Dette er en del av prosjektet "Solstrøm fra gårdsbruk i Vestfold". I tilllegg til fagstoff om solceller, blir det innlegg fra bønder som har eller er i ferd med å installerer solceller på låvetak. Representanter for solcelleleverandører vil også være tilstede. Stig Simonsen fra Skagerak nett forteller om deres strategi for solstrøm. Dette skjer torsdag 29. november kl 10-14 på Gjennestad. På grunn av servering av lunsj er det påmelding innen mandag 26. november.

Se program og link til påmelding

Landbrukshelga 2019 Logo m grønn stripe til web 200

Aktivitetskalender

Gå til Kalender

Været

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Olafsen Engros AS - forbruksvarer til næringslivet
Annonse Saga Regnskap og rådgivning
Facebook til web
1881 logo til web