Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Det jobbes med avtaleutkast for Kyststien i Larvik

Tjølling bondelag møtte Bondelagsadvokatene Ingress

21.09.17. Politikerne i Larvik begynner å få det travelt med å inngå avtaler med grunneierne langs Kyststien i Tjølling. Det er derimot mye som må avklares. Tjølling Bondelag får nå hjelp fra advokatene i Norges Bondelag til å lage et godt avtaleutkast.

MELK i Vestfold - noe for deg?

Melk i Vestfold. Plansje. Rettet

20.09.17. Prosjektet "MELK i Vestfold" har som hovedmål å sikre melkeprodusenten på de valg og investeringer som må tas for å møte kravet om løsdrift og sikre rekrutteringen på bruk med melkeproduksjon i Vestfold.  Vi minner om at alle melkeprodusentene i Vestfold er invitert til informasjonsmøte på Gjennestad på kvelden 27. september. Invitasjon informasjonsmøte

Snart søknadsfrist for frukt- og grønnsaksmillioner

GRO fondet

19.09.17. Har du en god frukt- eller grønnsaksidé? Da kan du ha mulighet til å realisere den nå. Grofondet, som har 100 millioner kroner i potten, leter nå etter nye innovasjonsprosjekter i frukt- og grøntnæringa.

Les mer om GRO-fondet på www.norsklandbruk.no

Nye kollektive forsikringer fra Bondelaget

Norges Bondelag Personforsikring

18.09.17 Norges Bondelag og Landbruksforsikring AS har inngått en samarbeidsavtale, og etablert Bondelagets Personforsikringskontor. Bondelagets kollektive forsikringer (Norges Bondelags Gruppelivsforsikring, Norges Bondelags kollektive Ulykkesforsikring for voksne og Norges Bondelags kollektive Ulykkesforsikring for barn) er flyttet hit. Se nettsak om dette lørdag. Bondelaget har også etablert fem nye kollektive personforsikringsprodukter. Disse produktene er eksklusive for medlemmer i Norges Bondelag, spesialtilpasset for deg som bonde og tilbys til en svært gunstig pris. De nye produktene er Bondelagets Yrkesskadeforsikring – for bonden selv, Bondelagets Uføreforsikring, Bondelagets Kritisk sykdomsforsikring, Bondelagets Barne- og ungdomsforsikring og Bondelagets Helseforsikring.

Les mer hos Bondelagets Personforsikringskontor

Vanskelig kornhøsting – hvordan skal vi takle det?

Kornåker KSL

17.09.17 To uker med regn midt i innhøstinga skaper betydelige problemer for de fleste kornbønder. Jorda er gjennombløt, og det må renne unna noe før en kommer utpå. Tunge maskiner gir stor skade på jordstruktur på så bløt jord. Hvordan skal vi takle dette? Kornprogrammet for Østfold og Akershus Bondelag har laget noen tips som kan hjelpe for å komme brukbart gjennom en vanskelig høstesesong.

Les mer hos Akershus Bondelag

Nye forsikringsdokumenter er sendt ut

Norges Bondelag Personforsikring

16.09.17 Nå kommer de første forsikringsdokumentene fra Bondelagets nye forsikringsleverandør, Landbruksforsikring AS, i posten. Dette gjelder deg som har kollektive personforsikringer gjennom Norges Bondelag. Flyttingen gir deg som bondelagsmedlem samme forsikringsdekning med like eller bedre vilkår til lavere pris, uten krav om ny helseerklæring. Andre forsikringer medlemmer har i Gjensidige flyttes ikke, som private og driftsrelaterte tingforsikringer og individuelle personforsikringer som den enkelte har tegnet. Gjendisige er fortsatt Bondelagets viktigste samarbeidspartner på forsikring.

Les mer om forsikring hor Norges Bondelag

Det grønne skifte i praksis - nytt spennede kurs

Den magiske fabrikken Det grønne skiftet i praksis150

15.09.17. 17. og 18. oktober avholdes et 2 dagers kveldskurs på Gjennestad vgs og Den Magiske Fabrikken. Kurset skal gi bønder relevant og nyttig kunnskap om levende jord og biogjødsel som en medvirkende faktor i effektiv planteproduksjon. Les hvorfor Tom Christensen, Sigbjørn Grøtterud og Kari-Lise J Breivik har meldt seg på. Det er fortsatt ledige plasser og førstemann til mølla som gjelder.

Grunnkurs i korndyrking

Korn tømming av tresker

14.09.17 Har du nylig begynt med korndyrking, eller har du planer om å starte? Grunnleggende kunnskaper er viktig for å lykkes som kornprodusent. Konrprosjektet i Vestfold inviterer til "Kornskole" over fem kvelder med oppstart 25. oktober. Lærere blir Ingvild Evju og John Ingar Øverland fra NLR Viken. Påmelding til Vestfold Bondelag snarest. Maksimum 20 deltagere.

Last ned invitasjon til Grunnkurs korndyrking 2017

Gå rett til elektronisk påmelding

Forsiktig optimist

Thorleif april 2015 (1)_2.JPG utsnitt

13.09.17 Valgresultatet viser at Erna Solberg fortsetter som statsminister. Det nye er at regjeringspartiene må ha støtte fra både KrF og Venstre for å få gjennomført sin politikk. -Det gjør meg til forsiktig optimist på landbrukets vegne, sier leder i Vestfold Bondelag Thorleif Müller. -Vi håper nå på respekt for stortingsflertallet slik det er uttrykt i den nylige vedtatte jordbruksmeldinga. Vi trenger en pause fra endringsforslag som vil  fjerne eller svekke bærebjelkene i den norske landbruksmodellen. -Jeg vil gratulere stortingsrepresentantene fra Vestfold med valget, sier Müller, -og ser fram til fortsatt god og konstruktiv dialog med alle partier.

Les mer om Norges Bondelags kommentar til valgresultatet

Åpen Gård på Høstmarkedet i Sande

ÅG 2017. Sande. Hoppe i høyet.

13.09.17. Sande og Strøm landbrukslag deltok på Høstmarkedet med "Åpen gård" på Sande prestegård 26.august.  Arrangementet var sammen med Sande Bygdekvinnelag. De feiret 90 årsjubileum med å arrangere ekte bondebryllup, i tillegg til tradisjonelt Høstmarked og "Åpen gård". 

5000 på Åpen Gård på Melsom

ÅG 2017 Melsom Lita jente i fjøset

12.09.17 Melsom videregående skole, Bondelaget og Bygdeungdomslaget arrangerte Åpen Gård på Melsom forrige helg. Dette er andre året, og denne gangen kom det nærmere 5000. En folkefest på Melsom! I tillegg til servering og mange aktiviteter, kunne de besøkende går inn i det moderne robotfjøset og se på kuene.

Les mer hos Melsom vgs

Se bildeserie som elevene har laget

Vestfolds største solcelleanlegg åpnet på Gjennestad

Bli lys sa ordfører Gleditsch

11.09.17. Tirsdag åpnet det som er Vestfolds største solcelleanlegg på Gjennestad gartnerskole. Nå forsynes kjølelageret med solenergi som går fra taket og rett ned til lageret.– I dag er vi 100 prosent klimanøytrale. Det er viktig at vi er klimavennlig for at vi skal vinne kontrakter som gartneri, men vi har også et veldig stort miljøengasjement her, forklarer driftsleder Geir Fossnes.

Åpen Gård på Lågendalsmarkedet

ÅG 2017 Hedrum Tydelige bondelagsbannere

10.09.17.  Hedrum Bondelag arrangerte, tradisjon tro, Åpen Gård i forbindelse med Lågensdalsmarkedet 2. og 3. september.  Markedet var i år flyttet, og fant sted på Hedrum Bygdetun i Kvelde.  De besøkende fant tydeligvis likevel frem, og arrangørene anslår at ca. 3000 mennesker var innom i løpet av helga.

Kurs i malting, 5 studiepoeng, NMBU

Malta bygg NMBU kurs

10.09.17 Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), i samarbeid med Nibio, ønsker å bidra til å øke kunnskapen om malting i Norge. Dette er kunnskap og tradisjoner som i stor grad har gått tapt. Opprinnelig maltet man sitt eget malt på hver gård for å brygge øl. Etter hvert tok bryggeriene over maltingen og mye av den lokale kunnskapen ble glemt. Ønsker du å lære å malte bygg til ølbrygging? Ved å malte selv åpner det seg muligheter for økt verdiskaping for bonden og bryggeren.

Les mer om kurs i malting hos NMBU

Bruk magefølelsen og stemmeretten!

Thorleif Müller profil utsnitt

08.09.17 Høstens valg nærmer seg med stormskritt! I år viser meningsmålingene at vi går mot et svært spennende valg. Din og min stemme kan faktisk avgjøre utfallet. Vi som er så heldige å få bo i et demokrati, bør vise at vi verdsetter dette. Det gjør vi best ved å stemme! Jeg håper flest mulig bruker denne muligheten!

Åpen Gård i Borre

ÅG 2017. Borre og U.dal. Gården.

08.09.17. Borre og Undrumsdal Bondelag har arrangert Åpen Gård hos Silje Eckdahl og Sindre Book på flotte Eik Gård i Borre.  I nydelig sommervær møtte anslagsvis mellom 800 og 1000 mennesker opp på arrangementet.  I tillegg til å nyte god mat og få kjøpt grønnsaker, egg og honning, kunne de frammøtte blant annet se på aktiviteter i smia, kikke på dyr og gamle traktorer, samt få med seg rideoppvisning.

Fortsatt stor og stabil verdiskaping fra Vestfoldlandbruket

Forside av rapporten

07.09.17. Nå er verdiskapingsrapporten oppdatert! NHO, LO, Vestfold Bondelag og Vestfold Bonde- og småbrukarlaget står, sammen med Fylkesmannen i Vestfold og Vestfold fylkeskommune, bak rapporten "Vestfolds grønne næringsliv - verdiskaping i landbruket og matindustrien". Matindustrien står alene for 2700 arbeidsplasser og en omsetning på over 11 milliarder. I tillegg kommer sysselsetting og omsetting i primærjord- og skogbruk, skogindustri og ringvirkninger.

 

Alt henger sammen med at Vestfold har de beste forutsetninger for matproduksjon og det gir oss et særlig ansvar for å ta vare på matjorda vår.

 

Last ned kortversjonen her

Verdiskapingsrapport Vestfold 2017-Kortversjon

 

Last ned hele rapporten

"Vestfolds grønne næringsliv - verdiskaping i landbruket og matindustrien" her

Nominasjon til Sølvkalven 2017

Sølvkalven (TINE)

06.09.17. Sølvkalven er en utmerkelse som annethvert år gis til personer som spesielt vektlegger god helse og velferd hos storfe i en sunn og økonomisk bærekraftig storfeproduksjon. Prisen skal også formidle at landbruket har god dyrehelse og dyrevelferd som et prioritert arbeidsområde. Ikke nøl med å sende inn forslag til kandidater! Nominasjonsperioden er fra 1. september til 1. november. Les mer hos TINE.

Åpen Gård og Sensommerfestival i Våle

ÅG 2017. Våle. Hestekjøring.

05.09.17. Våle bondelag gjennomførte sitt Åpen Gård arrangement samtidig med sensommerfestivalen i Våle 2. og 3. september. Tradisjon tro ble det vist frem kalver, griser og sauer. Søndagen var det også med geiter. Sølve Søyland er stødig med saueklipperen, det er fasinerende for store og små. Det var også hopping i halm, presisjonskjøring med minigraver og premier til alle, og de interesserte kunne lese fakta om hvert dyreslag i landbrukssammenheng på alle dyreinnhegningene.

I kveld blir det bonderomantikk igjen

Erik Grytnes en av årets Jakten bønder

04.09.17. I kveld starter en ny sesong av Jakten på Kjærligheten. Programleder Katarina Flatland har invitert årets seks bønder til Hotel Continental for å dele ut frierbrev. På Hoel gård kommer de fire bøndene som har fått flest frierbrev for å gjennomføre speedate med de 10 frierne de har valgt ut.For oss Vestfoldinger er det ekstra spennende om Erik Grytnes, bonde og lokallagsleder i Andebu Bondelag, blir en av de 4 vi skal følge gjennom høsten.

Se presentasjonen av Erik Grytnes her

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Grøfting AS Kontakt oss på mob 95808929